Παράταση τῆς Δημόσιας διαβούλευσης ἐπί τοῦ σχεδίου νόμου «Ὀργάνωση τῆς νομικῆς μορφῆς τῶν θρησκευτικῶν κοινοτήτων καί τῶν ἑνώσεών τους στήν Ἑλλάδα»

Στις 29/3/2014 το ιστολόγιό μας ανέδειξε τη δημόσια διαβούλευση επί σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα».

Το νομοσχέδιο επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο αναγνώρισης νέων θρησκευτικών κοινοτήτων και ομάδων, διευκολύνοντας ουσιαστικά την επίσημη αναγνώρισή τους. Τότε (29/3/2014) στη δημόσια διαβούλευση δεν υπήρχε ούτε ένα σχόλιο. Σήμερα (4/4/2014) έχουν ήδη υποβληθεί 74 σχόλια και το Υπουργείο έδωσε παράταση μέχρι 11/4/2014 στη διαβούλευση. Είναι χαρακτηριστικό πως στο σχολιασμό συμμετέχουν τόσο ορθόδοξοι θεολόγοι και απλοί πιστοί που εκφράζουν την αγωνία τους για την επιχειρούμενη με αυτό το σχέδιο νόμου νομιμοποίηση ποικίλων θρησκευτικών ομάδων, αιρέσεων και σεκτών όσο και εκπρόσωποι τέτοιων ομάδων οι οποίοι επιχαίρουν για το γεγονός ότι ο Υπουργός επιτέλους διευκολύνει την επίσημη αναγνώρισή τους. Για παράδειγμα Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σχολιάζει μεταξύ άλλων: Συνέχεια

Μητροπολίτης Σπάρτης Εὐστάθιος, «Δέν τό χαρακτηρίζουν ἄδικα Ὑπουργεῖο Ἀπαιδείας καί Ἀθεΐας»

«Άστραψε» ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στον εσπερινό για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον εκκλησιασμό αναφέρθηκε στην εγκύκλιο και τον χαρακτηρισμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών ως Αργία και όχι ως σχολική Εορτή.
Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν και να συνειδητοποιήσουν την απειλή, «όταν άνθρωποι που λένε ότι αγαπούν την χώρα» αλλοιώνουν παραδόσεις και ιστορία. Συνέχεια

Γιόγκα στά σχολεῖα;

ELLHNIKOS LAOS

ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Γιόγκα στα σχολεία με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έχουν γνώση οι φύλακες ή λένε ΝΙΤΣΕΒΩ;

 17 Δεκ 2013.  Άλλη μια τάση της νέας εποχής που παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια, λέγεται «μαθήματα θεραπευτικής Yoga». Δεν θα μας απασχολούσε καθόλου αν δεν αντιλαμβανόμασταν ότι επιχειρείται από την πολιτεία να μπει αυτός ο διάβολος στα σπίτια μας, στις οικογένειές μας μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης.

Από καιρό παρακολουθούμε κυρίως στο facebook τις σχετικές ενημερώσεις που καθημερινά εμφανίζονται και προτείνουν τη γιόγκα ως λύση στα προβλήματά μας, μάλιστα γίνονται συναντήσεις, ομιλίες, μαθήματα για δασκάλους γιόγκα κ.λπ. Τι θα πει μαθήματα για δασκάλους; Τόσοι δάσκαλοι γιόγκα τι μας χρειάζονται; «Ρωτήσαμε» λοιπόν στο διαδίκτυο όπου ως γνωστό με μια απλή αναζήτηση βρίσκει κανείς τις πληροφορίες που θέλει για κάθε θέμα.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι ύποπτες κινήσεις της πολιτείας αλλά και οι αντιδράσεις εντοπίζονται από το 2009 και εξής.

Διαβάζουμε σε σχετικό forum (http://truth.freeforums.org/topic-t4735)
«Μετά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εισάγουν τη θρησκεία της ΓΙΟΓΚΑ στην εκπαίδευση! Συνέχεια

Ἡ ἑορτὴ τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν καὶ οἱ δόλιες μεθοδεύσεις ἐναντίον της

THREE HIERARCHS-web

Ἡ ἑορτὴ τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν

τοῦ περιοδ. «Ο ΣΩΤΗΡ»,
ἀρ. τ, 2081, 15.01.2014 

.             Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας ἔστειλε ἐμπεριστατωμένο ἔγγραφο στὸν Ὑπουργὸ Παιδείας, μὲ τὸ ὁποῖο «ἐπιθυμεῖ νὰ ἐκφράσει τὴν ἔντονη πικρία της, διότι, σύμφωνα μὲ ὑ πουργικὸ ἔγγραφο (…) ἡ ὡς ἄνω σχολικὴ ἑορτὴ χαρακτηρίζεται πλέον ‘‘ἀργία’’, μὲ ἁπλὴ δυνατότητα ‘‘συμμετοχῆς σὲ ἐκκλησιασμὸ’’ ἢ ‘‘σὲ ἑορταστικὲς ἐκδηλώσεις’’. Καθίσταται σαφὲς δι’ αὐτοῦ τοῦ ἐγγράφου ὅτι ἐπέρχεται πλήρης ἀλλοίωση τοῦ νοήματος τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν ὡς προστατῶν τῆς παιδείας μας». Συνέχεια

Ἀνάκληση θετικῆς γνωμοδότησης ἀπό τό Ι.Ε.Π. γιά πρόγραμμα τοῦ φορέα ‘Η σπείρα’

 Μετά την αρνητική απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση σεμιναρίων από το φορέα «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, δια βίου μάθηση», ήρθε και η απόρριψη από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο του ΙΕΠ πατώντας εδώ

http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2971

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ: ΜΗ ἔγκριση σεμιναρίων γιά ἐκπαιδευτικούς Α/θμιας Ἐκπ/σης

Αρνητική η απάντηση του Υπουργείου στην υλοποίηση σεμιναρίων από το φορέα «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, δια βίου μάθηση».
Το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτές τις τεκμηριωμένες καταγγελίες και δεν ενέκρινε το πρόγραμμα της «Σπείρας» με θέμα «Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων .


 http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2942 

Ἐπιστολή τῆς Ἱ. Συνόδου στόν Ὑπουργό Παιδείας καί Θρησκευμάτων

Προς τον Αξιότιμο κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρωτ. 4337
Ἀριθμ. Διεκπ. 1918
Ἀθήνῃσι 15ῃ Ὀκτωβρίου 2013

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την Συνεδρία Αυτής της 11ης μηνός Οκτωβρίου ε.ε., έλαβε την απόφαση να απευθυνθεί προς το πρόσωπό σας σχετικά με την Εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Συγκεκριμένα, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη πικρία της, διότι, σύμφωνα με υπουργικό έγγραφο, το οποίο απεστάλη την 27η Ιανουαρίου π.ε. προς τους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ., η ως άνω σχολική εορτή χαρακτηρίζεται πλέον «αργία», με απλή δυνατότητα «συμμετοχής σε εκκλησιασμό» η «σε εορταστικές εκδηλώσεις».
Καθίσταται σαφές δι’ αυτού του εγγράφου ότι επέρχεται πλήρης αλλοίωση του νοήματος της εορτής των Τριών Ιεραρχών ως προστατών της παιδείας μας. Κατά πρώτον, διαχωρίζεται ο εορτασμός μεταξύ πρωτοβαθμίου και δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως, και κατά δεύτερον, για τη τελευταία κατηγορία προσδιορίζεται πλέον ως αργία και όχι ως σχολική εορτή, συνοδευόμενη από εκκλησιασμό• θεωρείται δηλαδή μία ακόμη κοσμική αργία χωρίς εκκλησιαστικό χαρακτήρα, χωρίς καμμία αναφορά στους τρεις σπουδαίους Πατέρες της Εκκλησίας, κατ’ εξοχήν προστάτες της παιδείας και υπερμάχους των ελληνικών (δηλαδή των κοσμικών, εξωχριστιανικών, στην εποχή τους) γραμμάτων. Συνέχεια

Ἐπειδή εἶναι Μουσουλμάνοι…Ρατσιστικό νομοσχέδιο γιά τά ΑΕΙ

 Κανονικά με το ίδιο καθεστώς που ισχύει τα τελευταία χρόνια θα εισαχθούν και φέτος οι Μουσουλμάνοι στα ΑΕΙ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας  Κ. Αρβανιτόπουλου.
 
Πρόκειται για το παγκόσμιο φαινόμενο υποψήφιοι  να εισάγονται με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση του «δέκα» σε υψηλόβαθμες σχολές, υποψήφιοι επειδή είναι Μουσουλμάνοι. 
 
Πέρσι όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων  προκλήθηκε «θόρυβος» σχετικά με το θέμα, με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Παιδεία Θ. Παπαθεοδώρου να προαναγήλλει «Είναι ένα καθεστώς που θα το μελετήσουμε . Ωστόσο πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να μείνουν στην Ελλάδα να σπουδάσουν. Μιλάμε για ένα μικρό αριθμό ως προς το σύνολο επιτυχόντων του κάθε τμήματος». Συνέχεια

Ὑποχρεωτική εἶναι ἡ ἀναγραφή τοῦ θρησκεύματος στούς τίτλους σπουδῶν

 Υποχρεωτική είναι η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών

   Την υποχρεωτικότητα της αναγραφής του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με έγγραφο που απηύθυνε, μέσω των Διευθύνσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης, στα σχολεία όλης της χώρας,  τον Ιούνιου του 2010 ο τότε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Βασίλης Κουλαϊδής. Συνέχεια