Κάποια μητέρα είχε στο νοσοκομείο άρρωστο σοβαρά το παιδί της. Το είχαν βάλει χειρουργείο και ‘κείνη αγωνιούσε απ ‘έξω. Κάποια στιγμή, βλέπει και περνάει ένας ιερέας. Εκείνη, έτρεξε, τον παρακάλεσε να προσευχηθεί για το παιδί της. Πήγε να τού δώση κάποια χρήματα. Πριν προλάβει να του πει το όνομα τού παιδιού της της λέει: «Δεν χρειάζονται τά χρήματα, να, δώσε τα σέ ‘κείνη τη φτωχή, πού τά έχει ανάγκη• υπέρ υγείας Μιχαήλ».
–        Από πού είστε Πάτερ;
–        Από τούς Αγίους Θεοδώρους.
Η μητέρα αυτή διηγήθηκε το περιστατικό σέ μια φίλη της. Η φίλη αυτή γνώριζε το μοναστήρι και τον Γέροντα και της λέει «Από τούς Αγίους Θεοδώρους; Μόνο ο πατήρ Τιμόθεος μπορεί να ήταν, γιατί δεν υπάρχουν άλλοι «Άγιοι Θεόδωροι» στην Κρήτη. Κι αν είδες τον πατέρα Τιμόθεο, τότε σού παρουσιάσθηκε• γιατί αυτός είναι πάρα πολύ άρρωστος κι αποκλείεται να πήγε στο νοσοκομείο, όπως τον είδες εσύ». Αργότερα ήρθε η γυναίκα στο μοναστήρι κι αναγνώρισε τον Γέροντα. Όμως ο Γέροντας, φυσικά,  δεν είχε βγει ούτε από το κελί του, διότι ήταν πολύ άρρωστος.
Όταν τού είπαν το περιστατικό απάντησε: «Έ, ο πνευματικός άνθρωπος μπορεί από την καρέκλα, πού κάθεται να επισκέπτεται τούς έχοντα ανάγκη και να βοηθά». Το περιστατικό αυτό συνέβη λίγους μήνες πριν την κοίμηση του, τον Ιούλιο τού 1991.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΤΖΑΝΝΗΣ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ.
 
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2014/11/8_24.html