«Ό ίδιος ό Κύριος και Θεός με βοηθούσε με την ευσπλαχνία Του να αντέξω αυτό το ανυπόφορο μαρτύριο».
 Αυτή η κατάσταση, πού αισθανόμουν ανυπόφορο κρύο και ήμουν σαν ένα κομμάτι πάγου, κράτησε δύο εικοσιτετράωρα. Θα έλεγα ότι δεν ξέρω πώς το άντεξα αν δεν έβλεπα πραγματικά ότι ο ίδιος ο Κύριος και Θεός με βοηθούσε με την ευσπλαχνία Του να αντέξω αυτό το ανυπόφορο μαρτύριο.
      Όπως και πριν η ίδια αόρατη ιλαρή, τρυφερή και γεμάτη Αγάπη φωνή μου εξηγούσε ότι αυτή η παγωνιά πού αισθάνομαι είναι το αιώνιο κρύο των Ταρτάρων, του Κάτω Κόσμου όπου δεν υπάρχει θέρμη… Αυτό το διδάσκει η ‘Αγία του Θεού Εκκλησία, όμως το αρνούνται οι νέοι θεολόγοι, και γι’ αυτό το λόγο τα Τάρταρα θα είναι κατεξοχήν ο δικός τους κλήρος στην μέλλουσα ζωή….    
 Μετά ο Σεβασμιότατος Αντώνιος μου είπε να κοινωνήσω πάλι των Άχράντων και Ζωοποιών Μυστηρίων τού Κυρίου, «οίς ζωούται και θεούται πας ό τρώγων σε και πίνων έξ ειλικρινούς καρδίας»  , με πίστη και Αγάπη, οπως είπε. Αυτά τά Ζωοποιά Μυστήρια καταστρέφουν τήν εξουσία του διαβόλου πάνω στον άνθρωπο και τον καθαρίζουν όλο, και την ψυχή και το σώμα, αν υπάρχει γι’ αυτό θέλημα του Θεού Παντοκράτορα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΟΤΟΒΙΛΩΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ

 
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2015/11/blog-post_37.html