Αγαπητέ εν Κυρίω Μ.!

Δεν υπάρχει τέτοιο καταφύγιο, για το οποίο γράφετε, ούτε για τον μοναχό, ούτε για τον κοσμικό’ για τους πάντες και για πάντα, για όλη τη ζωή υπάρχει δρόμος και δρόμος, κόπος και ασθένεια και για τον μοναχό και για τον κοσμικό. Οι δρόμοι είναι αρκετά διαφορετικοί, αλλά υπάρχουν οδοί και δρόμοι, ενώ ο στόχος είναι ένας. Και μη χωρίζετε τη ζωή στο μοναστήρι και στον κόσμο. Υπάρχει στον κόσμο ζωή μοναχική και ζωή οικογενειακή και οι δύο ευλογημένες από τον Θεό, αλλά αυτός που διαλέγει τον δρόμο του δεν πρέπει να διχάζεται μεταξύ του κόσμου και του μοναστηριού.

Δεν λέει τυχαία η ρωσική σοφία: επτά φορές μέτρα και μια φορά κόψε. Να τι ξεχάσαμε να κάνουμε. Δεν σκεφτόμαστε και δεν μετράμε, όλα τα κόβουμε και τα κομματιάζουμε, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ οδυνηρό. Δεν ξέρω γέροντες που να επεμβαίνουν στους ορισμούς του Θεού που να προβλέπουν ότι έως τις τελευταίες μέρες του κόσμου οι άνθρωποι θα παντρεύονται και θα νυμφεύονται και θα γεννούν και θα αναθρέφουν παιδιά και με αυτόν τον τρόπο θα σώζονται. Αλλά ο καθένας ότι καταφέρει στη ζωή του. Στον ένα ο Κύριος ευλογεί το ένα, στον άλλο το άλλο.

Εγώ είμαι ηλικιωμένος άνθρωπος και στον καιρό της νεότητας μου, όταν φανερά γκρεμίζονταν οι βάσεις της παλιάς ζωής οι χαρισματούχοι άνθρωποι δεν τολμούσαν να κηρύξουν ότι αυτός είναι ο καιρός του τέλους της ιστορίας.

Τώρα υπάρχουν πολλοί τολμηροί, αλλά είναι ανάγκη να ζήσουμε, είναι ανάγκη να σωθούμε και η αγάπη του Θεού είναι η ίδια και τώρα, εμείς όμως τόσο εκτραχυνθήκαμε, ώστε μόνο τα αισθητά χτυπήματα της ζωής κάπως μας φέρνουν σε συναίσθηση της αδυναμίας μας και μας στρέφουν προς τον Θεό.

Ειρήνη δεν υπάρχει. Ειρήνη ποτέ δεν θα υπάρξει και ο Κύριος δεν έφερε στη γη ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Να, αυτή η μάχαιρα του Κυρίου τέμνει έως τα έσχατα βάθη. Ανάπαυση, παρηγοριά και κατανόηση των συμβαινόντων υπάρχει μόνο στην Πίστη, μόνο στον Θεό και εκ Θεού. Είθε λοιπόν, να σας δώσει ο Κύριος να συνειδητοποιήσετε αυτό το βασικό και η ψυχή θα ποθήσει να ζήσει στον κόσμο μόνο με τον Θεό, μόνο για τον Θεό και για τους ανθρώπους εν Θεώ.

0 Κύριος να σας δώσει σοφία!

Ευχαριστείτε τον Θεό για όλα. Το ότι βρεθήκαμε στην Εκκλησία δεν είναι αρετή δική μας, αλλά δώρο του Κυρίου. Γνωρίστε βαθύτερα τον βίο του ιεράρχου Ιωάννου Χρυσοστόμου. Θα σας παρηγορήσει, θα σας βοηθήσει.
 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΕ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2014/01/blog-post_6815.html