Ζητήστε πρώτα τη Βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη Του, και όλα αυτά θα σας προστεθούν (Ματθαίος 6:33).
– Πιστέψτε στον Θεό, αγαπήστε Τον, προσπαθήστε για Αυτόν, θυμηθείτε τη μεγάλη αγάπη Του για εσάς και ανταποδώστε Του για αυτήν την άφατη, αδιανόητη, ανεξιχνίαστη αγάπη.
Αναζητήστε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών!..
– Μην κολλάς στη γη, μην φυλακίζεις την ψυχή σου, αυτός ο Ουράνιος φιλοξενούμενος, σε ένα κλουβί γήινων ανησυχιών και στοργών, μην της στερήσεις την Ουράνια Πατρίδα.
Ζητήστε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών! ..
– Αγαπήστε τους γείτονές σας, κάντε καλό στους εχθρούς σας, αφιερώστε τη ζωή σας για τους φίλους σας – θυμηθείτε ότι αυτό διέταξε Αυτός που είπε στους μαθητές Του:
Ζητήστε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών! ..
– Αν σας κολλήσουν αρρώστιες και θλίψεις και λύπη, να θυμάστε ότι αυτός είναι ο σταυρός που σας στέλνει ο Κύριος για το καλό σας, για τη σωτηρία σας, που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να καθαρίσετε την ψυχή σας με μετάνοια, σηκώστε αυτόν τον σταυρό και ακολουθήστε Κύριος:
Ζητήστε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών! ..

«Να θυμάστε ότι σε αυτό το Βασίλειο έχετε πολλούς φίλους που είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν. Έχουν ήδη βρει τον τρόπο και θέλουν να σας τον δείξουν – απλώς απευθυνθείτε σε αυτούς με μια θερμή προσευχή πίστης και ελπίδας. Και, βοηθώντας στις επίγειες υποθέσεις, θα σας πουν με τη φωνή της συνείδησής σας:
Ζητήστε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών! ..
– Όλα αυτά και πολλά άλλα θα ηχούν στην ψυχή σας για πολύ καιρό, καθαρίζοντας, διαφωτίζοντας, υψώνοντας την ψυχή σε έναν τόσο κοντινό Παράδεισο, όπου ο Χριστός στα δεξιά του Θεού και του Πατέρα (βλέπε: Κολ. 3:1).
Αυτό το βιβλίο έχει μεγάλη διάρκεια ζωής: θα το χρειαστείτε σήμερα και αύριο, σε ένα χρόνο και σε πολλά πολλά χρόνια. Γιατί πρόκειται για το κύριο πράγμα, για την τελευταία αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης, για την απόλυτη αλήθεια:
Ζητήστε πρώτα τη Βασιλεία των Ουρανών! ..
Αναζήτηση! Και όλα τα άλλα, σύμφωνα με την υπόσχεση του Σωτήρα και Κυρίου μας Ιησού Χριστού, σίγουρα θα σας προστεθούν.
 
Αρχιμανδρίτης Κύριλλος (Παβλόφ)
 
http://apantaortodoxias.blogspot.com/2021/11/blog-post_913.html