«Ό Νόμος του Θεού»

Αυτό το βιβλίο, είναι ένας σύντομος οδηγός στον δρόμο της ζωής, προορίζεται για εκείνους, πού μπαίνοντας σέ αυτό το δρόμο, επιθυμούν να γνωρίσουν τα βασικά της Ορθόδοξης πίστης, της ζωής και της Ιερής ιστορίας. Αν δεν έχεις γνωρίσει τα παλιότερα έργα του Θεού, πώς να αναγνωρίσεις τα έργα του σήμερα;
Ή πίστη έχει δύο μορφές. Εμείς θα ονομάσουμε την πρώτη από αυτές πίστη στον Θεό, και την δεύτερη, πίστη για τον Θεό.
Ή πρώτη περιορίζεται στην αναγνώριση της ύπαρξης του Δημιουργού, αλλά δεν αλλάζει τη ζωή.Σύμφωνα με τη Βίβλο, τέτοιο είδος πίστης έχουν και οι δαίμονες: «και οι δαίμονες, πιστεύουν και τρέμουν» (Ίακ. 2, 19). Αυτή δεν είναι τέλεια, και ό άνθρωπος δεν μπορεί να ευχαριστήσει τον Θεό, έχοντας μόνον αυτήν την πίστη.
Ή δεύτερη μορφή της πίστης προϋποθέτει και την εμπιστοσύνη στα λόγια του Δημιουργού, και την απόρριψη της αυτοπεποίθησης, και την ισχυρή ανάπτυξη στην αγάπη. Ακριβώς τέτοια πίστη είναι ή σωτήρια. Ή πίστη μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά όχι από μόνη της, επειδή, εκείνη προσελκύει στον πιστό την δύναμη του Παντοδύναμου Θεού, με τον όρο, ή πίστη αυτή να είναι ή Ορθόδοξη. Και ορθόδοξη είναι τότε, όταν με ακρίβεια ακολουθεί την αποκάλυψη του Θεού, μη προσθέτοντας και μη αφαιρώντας τίποτα.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙΣ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΙΕΡΕΩΣ ΔΑΝΙΗΛ ΣΙΣΟΕΒ +2009 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ