«Κάθε βράδυ κορίτσι μου πηγαίνουν και καταστρέφουν ξύνοντας την εικόνα της Παναγίας. Πολλές φορές έχει συμβεί. Και κάθε φορά οι μοναχές από το Πανόραμα αγιογραφούν από την αρχή την εικόνα και αυτοί πάλι πηγαίνουν και την καταστρέφουν. Δεν σέβονται τίποτα. Αυτοί εδώ, Πακιστανοί, Αλγερινοί κ.α. Φαντασου κορίτσι μου, πως βγαίνω να καθαρίσω τις σκάλες και με φτύνουν. Έχουν κάνει το παρεκκλήσι τουαλέτα και όχι μόνο το δικό μας αλλά άλλων ναών όπως μου εχει πει και η κ. (….) στο ναό του Αγίου Παντελεημονα αλλά και άλλους ιερούς ναούς. Μόλις δουν αστυνομία εξαφανίζονται και μόλις αυτή φύγει έρχονται πάλι και μαζεύονται.
Σφάζονται συχνά, τις προάλλες μαχαίρωσε ο ένας τον άλλον κι έτρεξα να μη με πάρουν τα αίματα.
Το χειρότερο; Ο κόσμος φοβάται πια να έρθει στην εκκλησία, δεν έρχεται όπως παλιά. Γιατι αυτοί καμία φορά μπαίνουν στο ναό, τάχα κάνουν τον σταυρό τους και ψάχνουν , εμείς τους καταλαβαίνουμε αλλά δεν ξέρουμε τι ψάχνουν. Άλλες φορές βγάζουν και φωτογραφίες. Έχει τύχει να μας κλέψουν τα μεγάλα μας καντήλια τα ασημένια . Έχουν κλέψει και πιστούς, κινητά , πορτοφόλια…»
Δεν χρειάζεται να περιγράψω άλλο.
Αυτά μου εξομολογήθηκε η κυρία που φροντίζει χρονια τώρα τον Ιερό ναό της Παναγίας Δεξιάς στην Καμαρα στη Θεσσαλονικη.

Βούρκωσα καθώς την είδα να τα περιγράφει με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής.
« Η Παναγιά να βάλει το χέρι της» μου είπε και της απάντησα « Όλοι εμεις πρέπει να βάλουμε το χέρι μας πρώτα και θα το βάλουμε». Σκέφτομαι ποσο μακρυά θα πάει αυτή η κατάσταση.
Οι εκκλησίες μας απροστάτευτες , οι εικόνες μας το ίδιο, οι πιστοί έρχονται ολοένα και λιγότεροι στην εκκλησία με φόβο ψυχής μη πάθουν κακό.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει.
Αν κάποιοι δεν σέβονται την πίστη μας και ό,τι έχουμε ιερό , πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν πως θα υπάρχουν συνέπειες αν δεν το κάνουν.
Πρέπει να συνεργαστεί η πολιτεία ( Δήμος) , η Εκκλησία και το κράτος ( αστυνομία) ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτές τις άθλιες καταστάσεις.
Η μόνη άμεση λύση είναι εγκλεισμός των παράνομων, περισσότερη αστυνόμευση και φύλαξη των ναών.
Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πίστη μας και τα πιστεύω μας.
Όλοι μαζί.
https://www.facebook.com/latinopoulouafroditi/posts/1011886249176458?comment_id=1013514229013660&notif_id=1578396987654183&notif_t=feed_comment