Εβαλαν φωτιά σε εκκλησάκι της Παναγίας της Ρόκας στον Προφήτη Ηλία / Φωτογραφία: neakriti.gr

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σοκαριστική εικόνα αντίκρισε μία κάτοικος του χωριού Προφήτης Ηλίας του Ηρακλείου, όταν πήγε στο εκκλησάκι της Παναγίας της Ρόκας.

Βάνδαλοι είχαν εισβάλει -πιθανολογείται χθες- στον ιερό χώρο, έβαλαν φωτιά και έκαψαν το ιερό, μετατρέποντας το μεγαλύτερο μέρος του σε στάχτη.
Η μυρωδιά του καμένου έντονη, καθώς και τα χυμένα λάδια τριγύρω, σύμφωνα με τη μαρτυρία της κατοίκου, η οποία είναι και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Χριστίνας Ανωγειανάκη. Μόλις η κ. Ανωγειανάκη αντίκρισε αυτή την αποτρόπαια εικόνα, κάλεσε αμέσως την Αστυνομία για να ερευνήσει τον χώρο και να προσπαθήσει να συλλέξει στοιχεία, καθώς και την Πυροσβεστική.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν και οι δύο ιερείς της ενορίας του Προφήτη Ηλία.

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά στο εκκλησάκι

Δεν είδε κανείς τίποτα

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν μάρτυρες, παρόλο που το εκκλησάκι δεν είναι απομακρυσμένο από το χωριό του Προφήτη Ηλία.


To εκκλησάκι της Παναγίας της Ρόκας

Το ιστορικό εκκλησάκι, που βρίσκεται κάτω από το Παλάτι του Νικηφόρου Φωκά, ήταν εύκολα προσβάσιμο, καθώς η πόρτα του είναι ξεκλείδωτη για να μπορούν οι πιστοί να μπαίνουν ελεύθερα και να ανάβουν το κεράκι τους.
Αυτό που παρατήρησαν όσοι βρέθηκαν στο σημείο και στο οποίο αναφέρθηκε και η ίδια η κ. Ανωγειανάκη, είναι «πώς, ενώ όλα έγιναν στάχτη, δεν έπαθαν τίποτα οι δύο εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίες ήταν τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα».

Οι εικόνες της Παναγίας που είναι τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρήματα στο παγκάρι δεν υπήρχαν, καθώς σκόπιμα οι υπεύθυνοι της εκκλησίας δεν τα αφήνουν εκεί, για να μη γίνεται το εκκλησάκι «στόχος» επιτήδειων.

Φωτογραφίες: neakriti.gr

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kriti-ebalan-fotia-stin-agia-trapeza-se-ekklisaki