ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ….ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΜΕ  ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ…

1..➕.. Συντάξτε ἐπιστολή πρός τόν Μητροπολίτη σας….(Σας ἀποστέλλω συνημμένα τρία πρότυπα… Γράψτε καρδιακῶς τήν ἐπιστολή σας γιά τήν προδοσία τῆς πίστεως…).

2..➕.. Στεῖλτε τήν ἐπιστολή με τρεῖς ἑως δεκάδες ὑπογραφές, με ἐπίσημο τρόπο παραδόσεως καί ἀποδείξεως  (δικαστικό ἐπιμελητή… ἤ …συστημένο  ΕΛ.ΤΑ…..COURIER…..κλπ…)

3….➕.. Κοινοποιῆστε ἐγγράφως τήν ἐπιστολή με τήν ἀπόδειξη παραδόσεως στούς Ἀρχιερατικούς Ἐπιτρόπους καί σέ ὅλους τούς κληρικούς τῆς Μητροπόλεως ἐπίσημα….

4..➕… Κοινοποιῆστε τήν ἐπιστολή στόν Ἀρχιεπίσκοπο… στήν Ἱεραρχία τῆς Ἑλλάδος…. σε ἱστοσελίδες, ἐφημερίδες, ραδιόφωνα, ἔντυπα… κλπ…

Ο στόχος μας εἶναι  ➕  ἀποτρεπτικός  ➕  γιά πολλούς προδότες καί τούς σῦν αὐτῷ….

καί➕ προτρεπτικός ➕  γιά ὅλοις αὐτούς ποῦ θέλουν καί ἐπιθυμοῦν νά ἀγωνιστοῦν ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν…..ὑπὲρ πίστεως καί πατρίδος…

ΕΥΧΕΣ   ΔΙΑ  ΚΑΛΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΗ  ΛΕΥΤΕΡΙΑ…

Μ.Χ.

 

Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη…

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Με πόνο ψυχής και συντετριμμένη καρδία βιώνουμε την απαγόρευση της τέλεσης Θείας Λειτουργίας, που ισχύει στην Ελλάδα, με απόφαση του Πρωθυπουργού από το βράδυ της Δευτέρας 16ης Μαρτίου, με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Από μικρά παιδιά ακούγαμε τους βίους των Μαρτύρων και Ομολογητών της Εκκλησίας μας, από την αρχαία Εκκλησία μέχρι τα νεότερα χρόνια, και διδαχθήκαμε πώς στο πέρασμα του χρόνου προσπαθούσαν οι εχθροί του Χριστού να σβήσουν την πίστη και την λατρεία του μόνου αληθινού Θεού. Μάθαμε ότι οι κακουχίες και τα μαρτύρια που πέρασαν οι Χριστιανοί σε εποχές διωγμών δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν την χριστιανική λατρεία πάνω στην γη, επαληθεύοντας τον λόγο του Κυρίου μας, ότι «πύλαι Ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Μτ. 16,18).

Και αυτό συμβαίνει εδώ και 2000 χρόνια στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή που οι Άγιοι Απόστολοι ήρθαν στα ελληνικά εδάφη και ίδρυσαν τις διάφορες τοπικές Εκκλησίες, άρχισε να τελείται και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, το οποίο ουδέποτε διακόπηκε συνολικά στην Ελλάδα, όσοι διωγμοί και αν ξέσπασαν, όσοι λοιμοί ή άλλα θανατηφόρα συμβάντα και αν μάστιζαν τις πόλεις, τα νησιά και τις επαρχίες μας.

Ασφαλώς, όλα αυτά τα γνωρίζετε καλύτερα Εσείς, Σεβασμιώτατε, αφού είστε ο ποιμένας και διδάσκαλός μας. Ωστόσο, ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα έρθει η ώρα, στην σύγχρονη Ορθόδοξη (;) Ελλάδα, όπου λόγω ενός ιού ο Πρωθυπουργός θα ακύρωνε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που μας διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να απαγορευθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ότι θα συνεχίζαμε την προσευχή μας και τις ιερές Ακολουθίες στους ναούς μας.

Ήμασταν πρόθυμοι να τηρήσουμε τις οδηγίες του κράτους και των γιατρών, ώστε να μην εξαπλωθεί η νόσος. Ήμασταν πρόθυμοι να στεκόμαστε έξω από τους ναούς και να μπαίνουμε μέσα με το ίδιο σύστημα, που επιβλήθηκε στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ) ή στα φαρμακεία, προκειμένου να μη στερηθούμε τα Άχραντα Μυστήρια.

Όχι για να μην κολλήσουμε κορωνοϊό από το Κοχλιάριο-Λαβίδα (το κατά κόσμον… κουταλάκι), το οποίο και μόνο σαν σκέψη είναι βλασφημία, αλλά για να μη δώσουμε την αφορμή σε ολιγοπίστους και απίστους ότι η Εκκλησία στην Ελλάδα δεν φροντίζει για την δημόσια υγεία.

Αλλά τελικά τίποτα από αυτά δεν έγινε. Τα λεωφορεία και τα λοιπά μέσα μεταφοράς συνεχίζουν να μεταφέρουν κόσμο, με απόσταση του ενός επιβάτη από τον άλλο λιγότερη των δύο μέτρων, τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα δέχονται πελάτες «ἀπὸ φυλακῆς πρωίας μέχρι νυκτὸς», αλλά εκεί προφανώς δεν ελλοχεύει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, παρά μόνο στις εκκλησίες μας και πρωτίστως στην Θεία Λειτουργία.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι στην Ελλάδα ποθούσαν την απαγόρευση της Αναιμάκτου Θυσίας και τώρα θριαμβολογούν. Αλλά το ζητούμενο είναι τί θα κάνουμε εμείς, που θρηνούμε με την μη τέλεση της Θυσίας, που δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι έρχεται η Κυριακή, ο Ευαγγελισμός, η Ανάσταση, και δεν θα έχουμε το δικαίωμα να βρισκόμαστε στην ενορία μας και να συμμετάσχουμε στην Λογική Λατρεία.

Ως πότε θα ισχύσει η απαγόρευση των Λειτουργιών, Σεβασμιώτατε; Ως πότε θα βλέπουμε να εκπληρώνονται τα λόγια του προφήτη Δανιήλ «θυσία ἐταράχθη» και «τὸ ἅγιον ἐρημωθήσεται» (Δαν.7,25). Είναι σύμφωνο με το θέλημα του Θεού αυτό που βιώνουμε στην Ελλάδα; Ποιος είπε «τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμήν ἀνάμνησιν» (Λκ. 22,19) και ποιος έχει δικαίωμα να απαγορεύσει τοῦτο; Ας μην ξεχνάει ο Καίσαρας (Πρωθυπουργός εν προκειμένω) ότι «τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ» (Μτ. 22,21), όχι και τα τοῦ Θεοῦ τῷ Καίσαρι!

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι φταίμε, για το σημείο στο οποίο καταλήξαμε. Χρόνια τώρα αμαρτάνουμε, χωρίς να μετανοούμε. Δεν αντιδράσαμε όταν έγιναν νόμος του κράτους βαρύτατες αμαρτίες (έκτρωση, δήλωση αλλαγής φύλου) ή είχαμε χλιαρή αντίσταση. Δεν είμαστε θερμοί στην σχέση μας με τον Θεό, είμαστε χλιαροί ή και ψυχροί, κάτι που φαίνεται και αυτές τις μέρες, όπου αντί να καταφεύγουμε με δάκρυα μετανοίας στην εκκλησία, περιοριζόμαστε σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια.

Σεβασμιώτατε, είμαστε αμαρτωλοί, είμαστε άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες, αλλά δεν παύουμε να είμαστε Χριστιανοί. Δεν μας αρκεί η υγεία και η τροφή του σώματος, αλλά και της ψυχής μας. Τί νόημα έχει να έχουμε τα πάντα, εκτός από τον Χριστό; Τί νόημα έχει να έχουμε ιερείς χωρίς πετραχείλια; Βρείτε μας την λύση, Άγιε Πατέρα, ανατρέψτε την απαγόρευση, μη διακόπτετε την Θυσία.

Καλύτερα να έχουμε Θεία Λειτουργία «ἐν σπηλαίοις καὶ ταῖς ὀπαῖς τῆς γῆς» (Εβρ. 11,38) στην χώρα μας, παρά να έχουμε λαμπερούς και μνημειώδεις ναούς, χωρίς Θεία Λειτουργία. Ευχόμαστε ο Κύριος να φωτίσει Εσάς και όλη την Ιεραρχία της πατρίδας μας, ώστε σύντομα η παρούσα απαγόρευση να αποτελέσει παρελθόν.

Με βαθύτατο σεβασμό,

Τα πνευματικά Σας Τέκνα

Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2020

Κυριακή  Σταυροπροσκυνήσεως

Πρός  Παναγιώτατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο,

τούς Ἀρχιερατικούς καί ἱερατικούς ἐπιτρόπους,

Τό Τίμιο πρεσβυτέριο καί ἐφημερίους

Ἱεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

Παναγιώτατε  κύριε Άνθιμε,

Εὐλογεῖτε!

Με το υἱικό θάρρος πρός τον πατέρα, ἐλάβομεν τήν ἀπόφαση οἱ κάτωθί ὑπογράφοντες, ἀλλά καί πλεῖστοι Ὀρθόδοξοι πιστοί ποῦ ἀντιπροσωπεύουν οἱ ὑπογραφές μας (συγγενῶν, φίλων, οἰκείων κλπ) νά σας ἐκφράσουμε-καταγγείλουμε το μεγάλο παράπονο καί συναισθηματική ὀργή γιά τα ἀνήκουστα σκληρά μέτρα δίωξης τῆς Ὀρθόδοξου Ἐκκλησίας μας ἐκ μέρους τῆς πολιτείας-κυβερνήσεως (ΦΕΚ 25 2.2020 αριθμός φύλλου 42 τεύχος πρώτο,κοινή Υπουργική Απόφαση 2867 / Υ 1 , ΦΕΚ 872 / Β / 16 Μαρτίου 2020) με τήν πρόφαση τοῦ κορωνοϊοῦ -καί λέμε πρόφαση- σύμφωνα καί με τις ἀπόψεις ἐγκυρότατων καὶ ἀναγνωρισμένων ἐπιστημόνων ἀπό πληθώρα ἄρθρων καὶ ἐπιστημονικῶν ἐργασιῶν καί διατριβῶν, τα ὁποία εἶναι στή διάθεση μας.

Ὡς Ὀρθόδοξοι πιστοί, βαπτισμένοι στό ὄνομα τῆς Ἁγίας Τριάδος, ἐπιθυμοῦμε μέχρι ἀπαιτήσεως νά ἀνοίξουν οἱ Ἱεροί Ναοί καί νά λειτουργούμαστε καί νά μεταλαμβάνουμε τό Σῶμα καί Αἷμα τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Φυσικά καί νά παρθοῦν αὐστηρότατα μέτρα ὑγιεινῆς καί προφύλαξης ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν, σύμφωνα με τις ὑποδείξεις τῆς ἐπιστημονικῆς κοινότητας.

Δέν εἶναι δυνατόν νά λειτουργοῦν τα καταστήματα τροφίμων τῶν σωμάτων καί ἀπό τήν ἄλλη νά στερούμαστε τήν πνευματική τροφή τῆς ψυχῆς μας, ΤΗΣ ΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ….Δέν δεχόμαστε ἀπό την μία νά λειτουργοῦν τα νοσοκομεῖα τῶν σωμάτων – φυσικά καί καλῶς λειτουργοῦν-καὶ ἀπό την ἄλλη νά ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ αὐστηρά, αὐταρχικά καί με δικτατορικό τρόπο τό κλείσιμο τῶν νοσοκομείων τῶν ψυχῶν, ὅπου δίνονται τα πνευματικά φάρμακα (Θεία Κοινωνία, κ.α….)   τῶν ψυχικῶν καί πνευματικῶν νόσων πού ἀναγνωρίζουμε ὅτι ἔχουμε ὡς  Χριστεπώνυμο πλήρωμα που ἀγωνίζεται γιά τή σωτήρια τῆς ἀθανάτου ψυχῆς του.

Παναγιώτατε, γιά να μη σας κουράζουμε μακρηγορώντας καί γνωρίζοντας τό πολύμοχθο  τοῦ ἀγῶνα σας ὑπέρ τοῦ Ποιμνίου σας που εἴμαστε ὅλοι ἐμεῖς οἱ συνειδητά Ὀρθόδοξοι πιστοί ὑπό τήν καθοδήγηση τῶν πνευματικῶν μας πατέρων, ζητοῦμε νά εἶναι συνεχῶς ἀνοιχτοί οἱ Ἱεροί Ναοί ἐν ὥρᾳ Θείας Λειτουργίας με Ἐκκλησίασμα καί νά κοινωνοῦμε κανονικά – φυσικά καί με αὐστηρότατα μέτρα πρόληψης…, ὅπως κάνουν καί σε ἄλλες Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες τῆς Οἰκουμένης.

Πιστεύουμε σύμφωνα και με την ἐντολή τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ: <<… τόν ἐρχόμενο πρός με οὐ με ἐκβάλω ἔξω….>> ποῦ εἶναι τό κάλεσμα του στην  ἐπί γῆς Ἐκκλησία Του.

Τώρα πῶς δίνετε ἐντολή – ἐπιβολή το εκκλησίασμα, οἱ Ὀρθόδοξοι πιστοί νά εἶναι ἔξω ἀπό τούς Ἱερούς Ναούς ἤ καί νὰ κάθονται στίς οἰκίες τους;;;; Αὐτό, γιά ἐμάς τους φτωχούς τῷ πνεύματι, εἶναι ὀξύμωρο σχῆμα, σκάνδαλο καὶ πνευματικό ὀλίσθημα καὶ στήν πίστη.

Παναγιώτατε,     γνωρίζουμε ὅτι πολλοί θα μας κακολογήσουν και θα μας πολεμήσουν, ἐμεῖς με τόν ἐνδυναμώνοντα  μας Ἰησοῦ Χριστό, εἴμαστε σταθεροί στήν πίστη. Γιά ὅλους πού ἀντιτίθενται, ἔχουμε το σθένος νά ποῦμε τά λόγια τοῦ Κυρίου μας πού ἀπευθύνθηκε σε κάποιους ἀπό τούς ἀκροατές του :

<< …. Ἐσεῖς δέν θέλετε νά εἰσέλθετε στή Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν. Γιατί κωλύετε ἐκείνους πού θέλουν καί ἐπιθυμοῦν….;;;…..!!!!>>

<<… ὅτι κλείετε τήν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὑμεῖς γάρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδέ τους εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν….>> Ματθ. κεφ.23 .στιχ.14.

Εὐελπιστῶντας καί ἀπευχόμενοι νά δοῦμε στίς ἡμέρες μας…

<<…… ἰδού ἀφίεται ὑμῖν ὁ οἶκος ὑμῶν ΕΡΗΜΟΣ…..>>. ΜΑΤΘ.24..38

Διότι σύμφωνα με τούς Ἁγίους Πατέρες μας ἡ Θεία Λειτουργία, ὅταν τελεῖται,  εἶναι ἐπί τῆς γῆς ἡ Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν καὶ ἐμεῖς οἱ ὑπογράφοντες καὶ οἱ σῦν ἐμοί, ἐπιθυμοῦμε νὰ εἰσερχόμαστε ἐλεύθερα – φυσικά με αὐστηρότατα μέτρα πρόληψης ἐν ὥρᾳ Θείας Λειτουργίας- στούς ΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…καί να μεταλαμβάνουμε   τό  Σώμα και Αἷμα Τοῦ Θεανθρώπου καί Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ,  διά πρεσβειῶν τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά σεβασμοῦ,

υἱικῶς ἀσπαζόμενοι τήν δεξιά σας.

 

  1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ : contact@ecclesia.gr

  1. Για θέματα γενικού περιεχομένου Αρχ. Αθηνών : iaath.gr@gmail.com
  1. Για θέματα που αφορούν στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Μακαρ: id.grafeion@iaath.gr
  1. Ἰδιαίτερον Πατριαρχικόν Γραφεῖον : patriarchate.office@gmail.com
  1. Γραφεῖον Τύπου καί Ἐπικοινωνίας Πατριαρχίου : ecpatr.pressoffice@gmail.com
  1. Πατριαρχικόν Ἀρχειοφυλάκιον : ecpatr.archive@gmail.com
  1. Συνοδικόν Γραφεῖον Πατριαρχίου : ecumenical.patriarchate@gmail.com
  1. Μεγάλη Πρωτοσυγκελλία Πατριαρχίου : ecpatr.grandchancellor@gmail.com
  1. Ταχυδρομική Διεύθυνσις Πατριαρχίου : patriarchate@ec-patr.org