Η νομοθεσία για τους γάμους των ομοφυλόφιλων εγκυμονούν απειλή για την ανθρωπότητα, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος μετά τη λειτουργία την οποία τέλεσε στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Κρεμλίνου την ημέρα της μνήμης των νεομαρτύρων και ομολογητών της Εκκλησίας της Ρωσίας.
“Εκ πρώτης όψεως βεβαίως θα έπρεπε να εγκρίνουμε τη νομοθεσία αυτή για να μην υπάρχει διάκριση για κανέναν και σε τίποτε. Ξαφνικά μαθαίνουμε όμως ότι δεν πρόκειται για αστική, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική διάκριση , αλλά για κάτι που ποτέ δεν αντιλαμβανόμασταν ως διάκριση. Πρόκειται για την σεξουαλική ζωή του ανθρώπου “, αναφέρει τα λόγια του Πατριάρχη Κύριλλου το πρακτορείο INTERFAX.Σύμφωνα με τη δήλωσή του οι οπαδοί της νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλόφιλων “προτείνουν να δικαιολογήσουμε την αμαρτωλή πλευρά της ζωής αυτής με νόμους “. “Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο κρατικός νόμος για να δικαιολογηθεί η αμαρτία. Ούτε οι ειδωλολάτρες δεν είχαν κάτι τέτοιο, ενώ η έννοια της αμαρτίας είναι πολύ ακανόνιστη “, δήλωσε ο Προκαθήμενος. Όπως υπογράμμισε, “ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους νόμους, η παραβίαση των οποίων συνεπάγεται την καταστροφή της ανθρωπότητας “. “Εάν θέλουμε να ζήσουμε σαν λαός, σαν κοινωνία, σαν ανθρωπότητα, δεν μπορούμε να αψηφούμε τους θεϊκούς νόμους της ανθρώπινης υπάρξεως “, πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο της περσινής χρονιάς ο Πατριάρχης Κύριλλος απευθυνόμενος στους πιστούς στην επίσημη λειτουργία την ημέρα της εικόνας της Παναγίας του Καζάν, αποκάλεσε “τη νομοθεσία που επιβάλλεται από τη μειονότητα… πολύ επικίνδυνο σύμπτωμα της αποκαλύψεως “. Κάλεσε να γίνουν τα πάντα “για να μην καθιερωθεί ποτέ με κρατικό νόμο στην επικράτεια της Αγίας Ρως μια τέτοια αμαρτία. Επειδή η έγκριση αυτή σημαίνει ότι ο λαός που δέχεται κάτι τέτοιο , βαδίζει στο δρόμο της αυτοκαταστροφής “.

Τα λόγια του Πατριάρχη ακούστηκαν τρεις βδομάδες μετά την υπογραφή από τον Βλαδίμιρ Πούτιν των ηχηρών νόμων περί προστασίας των αισθημάτων των πιστών και περί προστασίας των παιδιών από την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας. Ταυτόχρονα ο Πατριάρχης υπογράμμισε ότι δεν φτάνουν μόνο οι νόμοι. “Γνωρίζουμε ότι κανένας, ακόμη και ο πιο τέλειος νόμος δεν μπορεί να ξεριζώσει την εγκληματικότητα, τη διαφθορά, το κακό, το ψέμα, την αντιπαράθεση, μπορεί να ξεριζώσει όλα αυτά μόνο ο άνθρωπος που έχει κάνει την ελεύθερη επιλογή υπέρ του καλού “, είπε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας.

Πηγή:  briefingnews.gr
http://www.diakonima.gr/