Αποτέλεσμα εικόνας για Πνευματική κρίση ελλάδαΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ: α) Οι υποθέσεις και τα πράγματα του κράτους είναι άσχημα και αιτία δεν είναι τόσο η αβουλία των κυβερνώντων, όσο η δική μας αμαρτία, η συνέπεια των αμαρτιών μας. Αυτή έκανε τα πάντα άνω κάτω, αυτή έφερε όλα τα κακά. (Ιερός Χρυσόστομος)
β) Όταν σε ένα κράτος πέσει πολλή αμαρτία τότε και τα πολιτικα και εθνικά της ζητήματα πάνε άσχημα. (Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)
γ) Αν ένας λαός ή μία πολιτεία υποφέρουν, τότε πρέπει να μετανοήσουν οι πάντες και ο Θεός θα τα εξομαλύνει όλα προς το καλό. (Άγιος Σιλουανός)
δ) Όταν ο εχθρός ξεσηκώνεται και με τα όπλα επιτίθεται εναντίον της πατρίδας μας, αυτό σημαίνει ότι η οργή του Θεού ξεχείλισε, λόγω των αμαρτιών μας. (Άγιος Τύχων του Ζαντόνσκ)

ε) Το έθνος για να ανορθωθεί, πρέπει να αναγεννηθεί ηθικά, να παύσει η διαφθορά και η παραλυσία των ηθών, να παύσει η κακοήθεια και η αμαρτία, να παύσει η αδικία και η πλεονεξία, η ασέβεια και η βλασφημία. (Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος)
στ) Τους λαούς που κάνουν διεφθαρμένη ζωή, ο Θεός τους δοκιμάζει με ποικίλους τρόπους. Επιτρέπει μεγάλες φυσικές καταστροφές, αφήνει απροστάτευτα τα σύνορά τους και κ.ο.κ. ενώ όταν έχουν καθαρή ζωή, τους προστατεύει. Τα έθνη έχουν ένα μυστικό σκοπό να επιτελέσουν ενώπιον του Θεού. Όταν επιτυγχάνεται ο σκοπός τους, έχουν την προστασία Του, όταν τον προδίδουν, να ετοιμάζονται για τιμωρίες… (Γέροντας Αρσένιος Μπόκα)
https://www.facebook.com/paokhfgbnffjdh