ΜΙΑ ΟΣΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 

ΤΟΥ 2Οού ΑΙΏΝΑ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ – 2018
Κάθε εποχή αναδεικνύει τους Αγίους της. Αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς τους Αγίους τους αναδεικνύει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος μέσα από τον προσωπικό τους αγώνα.
Ωστόσο κάθε Άγιος φέρει τα ιστορικά χαρακτηριστικά της εποχής του και τρόπον τινα, η παρουσία του αποτελεί μία ζωντανή απάντηση στα σύγχρονα φλέγοντα ερωτήματα, μία λύση στα παρόντα προβλήματα, μία διέξοδο στα εκάστοτε αδιέξοδα.
Για τους λόγους αυτούς η ανάδειξη των αγιασμένων προσώπων μέσα από την καταγραφή του βίου τους είχε πάντοτε περίοπτη θέση στην ζωή της Εκκλησίας. Ο Γέρων Αιμιλιανός της Σιμωνόπετρας επέμενε ότι, αν υπάρχει ιεράρχηση στην μελέτη την οποία οφείλει να τηρεί κάθε χριστιανός ως μέρος του πνευματικού του αγώνα, οι βίοι των Αγίων κατέχουν σαφώς την πρώτη θέση.
Κινούμενος στο ίδιο πνεύμα, ο ιερομόναχος π. Μύρων, οικονόμος του Ιερού Σιμωνοπετρίτικου Μετοχίου της Αναλήψεως στον Βύρωνα της Αττικής, παραδίδει παραμονές των μεγάλων εορτών του Δωδεκαημέρου του 2018, σκιαγραφώντας και σχολιάζοντας την βιογραφία του Γέροντος Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, ο οποίος υπήρξε προκάτοχός του στο ίδιο διακόνημα πριν από 62 έτη.