ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗ ΚΟΡΑΝΙΚΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ, Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ
«Ο φονταμενταλισμός είναι μια ασθένεια που θα βρείτε σε όλες τις θρησκείες» – Πάπας Φραγκίσκος
Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Σύμφωνα με τη news.va (Official Vatican Network), o Πάπας Φραγκίσκος επιστρέφοντας από την Αφρική κατά της διάρκεια της πτήσης, σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου αναφορικά με τον κίνδυνο του φονταμενταλισμού και αν πρέπει να παρεμβαίνουν οι θρησκευτικοί ηγέτες στην πολιτική αρένα, απάντησε μεταξύ άλλων  ότι «ο φονταμενταλισμός είναι μια ασθένεια που θα βρείτε σε όλες τις θρησκείες».  Και επεξήγησε ότι «ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός δεν είναι πραγματικά θρησκευτικός.  Γιατί; Επειδή λείπει ο Θεός.  Είναι μια μορφή ειδωλολατρίας, κατά τον ίδιο τρόπο που λατρεύει κάποιος τα χρήματα».
Όταν αναφέρεται κανείς στην Ισλαμική βία, θα πρέπει να αναφέρεται αποκλειστικά στην υποδεικνυόμενη αυτή βία. Οποιαδήποτε συγκρητική αναφορά, μειώνει το μέγεθός της. Αν ήθελε ο Πάπας Φραγκίσκος να αναφερθεί στις διαχρονικές βαρβαρότητες των Παπικών μετά την αποκοπή των από την Εκκλησία είναι άλλο θέμα.  Μπορούσε να αναφερθεί στα εγκλήματα των Παπικών σε μια ξεχωριστή αναφορά για να μη μειωθεί το μέγεθος των υποδεικνυόμενων ισλαμικών βαρβαροτήτων (εξάλλου είναι τόσα πολλά, που θα πρέπει να αναφερθεί εκτενώς).
Η εξ αποκαλύψεως Πίστη, ομιλεί για τον Τριαδικό Θεό που αγάπη εστί, ενώ το Ισλάμ του κορανίου το μίσος προάγει.  Συνεπώς δεν είναι θέμα ερμηνείας του Ισλάμ, οι βαρβαρότητες των ισλαμιστών, αλλά εφαρμογή του υποδεικνυόμενου κορανικού μίσους.
Το να γίνεται συγκρητική αναφορά σε άλλες βαρβαρότητες, όπως των αυτοκαλουμένων σταυροφόρων για παράδειγμα, μειώνει το γεγονός ότι έχομε να κάνομε με μια θρησκεία που προάγει τη βία και το μίσος.  Για να αποδίδεται ορθά και χωρις καμιά μείωση η υποδεικνυόμενη βία και το μίσος στο Ισλάμ, πρέπει αποκλειστικά να αναφέρεται κανείς στην απάνθρωπη αυτή βία, χωρίς συγκρίσεις που αποπροσαντολίζουν.

Ο Χριστιανισμός είναι η εξ αποκαλύψεως Πίστη της αγάπης, ενώ ο Ισλαμισμός η θρησκεία που προάγει το μίσος.  Mειώνεται το μεγάλο αυτό ιδίωμα αναφορικά με το μίσος στο Ισλάμ, με τέτοιες συγκρητικές αναφορές.
http://aktines.blogspot.gr/2015/12/blog-post_58.html#more