Οι άνθρωποι που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το Θεό, συχνά αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να απομονωθούν από το «θόρυβο» της καθημερινότητας.Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να ζήσουν όπως ο Maxime Qavtaradze, ένας 59χρονος μοναχός στη Γεωργία που ζει σε απομόνωση, στην κορυφή ενός βράχου, εδώ και 20 χρόνια.Ο σεβάσμιος μοναχός, χρησιμοποιεί για κατοικία μια εκκλησία που δεσπόζει στην κορυφή του βράχου Katskhi Pillar, 40 μέτρα πάνω από ένα μοναστήρι. Για να γίνει αντιληπτό το ύψος, ας σημειωθεί ότι η κατάβαση διαρκεί 20 λεπτά.
Οι απαραίτητες για την επιβίωσή του προμήθειες φτάνουν μέχρι εκεί με τη βοήθεια πιστών, που χρησιμοποιούν μια υποτυπώδη κατασκευή με σχοινιά. Ο Maxime Qavtaradze κατεβαίνει από το βράχο μόνο δύο φορές τη βδομάδα, ώστε να προσευχηθεί με τους πιστούς ακολούθους του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μοναχός πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια εργάζονταν σαν χειριστής γερανού. Οπότε η κατοίκηση σε αυτό το ύψος, ίσως δεν φαντάζει σε αυτόν τόσο δύσκολη.

«Είναι εδώ πέρα, στην ησυχία, που μπορείς να ακούσεις την παρουσία του Θεού», λέει.Ο ίδιος δεν επιτρέπει σε άλλους να ανεβαίνουν εκεί και οι μοναδικοί επισκέπτες του είναι ιερείς που αναζητούν παρηγοριά στο μοναστήρι στους πρόποδες του βράχου.Εξαίρεση αποτέλεσε ο φωτογράφος Amos Chapple, ο οποίος όμως έπρεπε να περάσει 4 μέρες, περνώντας μέρος σε προσευχές 7 ωρών, μέχρι να του επιτραπεί να ανέβει και να φωτογραφήσει την εκκλησία στο βράχο…


«όπου επισκιάζει η χάρις σου Αρχάγγελε, από εκεί διώκεται η δύναμη του διαβόλου.
Διότι δεν μπορεί να μείνει κοντά στο Φώς σου ο εωσφόρος που έπεσε στο σκοτάδι και παραμένει σ’ αυτό.
Γι’ αυτό Μιχαήλ Αρχάγγελε, σε παρακαλούμε να σβήνεις τα βέλη του που είναι γεμάτα πυρ και κινούνται εναντίον μας»

http://xristianos.gr