ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙ ‘’ΕΝ ΕΣΧΑΤΟΙΣ ΚΑΙΡΟΙΣ’’ ΤΗΝ ΑΡΕΙΑΝΙΚΗ ΜΑΝΗΤΑ ΑΛΛΟΤΡΟΠΩΣ ΚΟΜΙΖΟΥΝ
 
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
 Την  ίδια πλάνη με τη βλάσφημη κορανική αναφορά για τον Χριστό, συναντά κανείς και στην διαδασκαλία των Χιλιαστών, των λεγομένων «μαρτύρων του Ιεχωβά».  Χαρακτηριστικό των δύο αυτών πλανών είναι η άρνηση της Θεότητας του Ιησού Χριστού.  Πολλές ομοιότητες βρίσκει κανείς στις δύο τούτες συγγενείς πλάνες, οι οποίες αλλοτρόπως κομίζουν στις μέρες μας τη αρειανική μάνητα.
Οι Χιλιαστές απορρίπτουν την πίστη στην Αγία Τριάδα, μιλώντας με βλάσφημο τρόπο.  Το αυτό πιστεύουν και οι Μωαμεθανοί (Το ανίερο κοράνι (κεφ. Ε, στιχ. 76) λέγει, «Πράγματι βλαστήμησαν όποιοι είπαν :  ο Θεός είναι ένας από τους τρεις της Τριάδας, γιατί δεν υπάρχει άλλος Θεός από αυτόν.»), (Το ανίερο κοράνι (κεφ. Δ, στιχ. 171) λέγει, «Πιστεύετε λοιπόν στο Θεό και στους Αποστόλους του και μη λέτε ‘’Τριάδα’’).
Οι Χιλιαστές αρνούνται τη Θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, διδάσκοντας ότι ο Χριστός είναι κτίσμα και δημιούργημα του Θεού.  Αυτά πίστευε και ο αιρεσιάρχης Άρειος.   Η μη παραδοχή της Θεότητας του Χριστού, αποτελεί συνέχεια της  Αρειανισμού.   Το αυτό πιστεύουν και οι Μωαμεθανοί (Το ανίερο κοράνι (κεφ. Δ, στιχ. 171) λέγει «Ο Χριστός Ιησούς, ο γυιός της Μαριάμ, δεν είναι περισσότερο από Απόστολος του Θεού», (κεφ. Ε, στιχ. 78) «Ο Μεσσίας ο γιός της Μαριάμ, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας Απόστολος »)
Οι Χιλιαστές αρνούνται τη Θεότητα του Αγίου Πνεύματος καθώς και την προσωπική του υπόσταση, θεωρώντας το απλά ενεργό δύναμη του Θεού.    Το αυτό πιστεύουν και οι Μωαμεθανοί
Οι Χιλιαστές αρνούνται η Παναγία είναι Θεοτόκος.  Το αυτό πιστεύουν και οι Μωαμεθανοί (Το ανίερο κοράνι (κεφ. Ε, στιχ. 5) λέγει «Βλασφημούν όποιοι λένε ότι ‘’Ο Θεός είν’ ο Χριστός ο γιός της Μαριάμ’’»).
 Επιλογικά θα αναφέρω το σκόπιμο του παραλληλισμού των δύο αυτών πλανών.  Ο παραλληλισμός αυτός έχει γίνει για να καταδειχθεί κατ’αρχήν η βλάσφημη θέση των για τον Χριστό, την Αγία Τριάδα, το Άγιο Πνεύμα και την Υπεραγία Θεοτόκο.  Επιπρόσθετα έγινε για να καταδειχθεί η ομοιότητα των, όσο αφορά το Θεομάχο, το Χριστομάχο και Πνευματομάχο των.  Ίσως  τούτος  ο παραλληλισμός γίνει αφορμή να ανασκευάσουν τα ατοπήματά τους όσοι Ορθόδοξοι Αρχιερείς περιέπεσαν σε ατοπήματα αναφορικά με το κοράνι.
Μετά από όλα αυτά, είναι φρόνιμο να καλείται από Ορθοδόξους Αρχιερείς το ανίερο και βλάσφημο κοράνι ως ιερό;
Μετά από όλα αυτά, είναι φρόνιμο να δωρίζεται από Ορθοδόξους Αρχιερείς, σε επώνυμους μουσουλμάνους,  το ανίερο και βλάσφημο κοράνι;
Μετά από όλα αυτά, είναι φρόνιμο να υπάρχει αναρτημένο σε Ιστοσελίδα Ορθόδοξης Μητρόπολης της Κύπρου, απαράδεκτη υπόδειξη για το κοράνι, με το επιθετικό πρόθεμα ‘’πολύ σπουδαία πράγματα αυτά αλλά δεν τα ξέρουν’’, με αποτέλεσμα να εκλαμβάνει ο ανύποπτος αναγνώστης, τας ‘’βλασφημίας ως ευφημίας’’, κατά το λόγος του Αγίου Αθανασίου;  
 
http://aktines.blogspot.gr/2014/11/blog-post_971.html