Στο βίο του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς υπάρχει ένα περιστατικό που αποστομώνει τους όψιμους βλάσφημους επικριτές της Θείας Κοινωνίας που τόλμησαν να την αποκαλέσουν μίασμα με αφορμή το covid19 και την υστερία που τους μετέδωσαν τα ΜΜΕ και κρατικοί φορείς…
Για μια ακόμη φορά καινοτόμησαν πρωτοτυπώντας αφού εισήγαγαν ένα νέο τύπο φόβου Θεού όχι αυτόν που αποτελεί αρχή σοφίας για Σολομώντα αλλά την…. αρχή μωρίας φόβος Θείας Μεταλήψεως.
Ο Άγιος μεταλαμβάνει τα Τίμια Δώρα από κάτω που τα έφτυσε μια ετοιμοθάνατη γυναίκα προσβεβλημένη από λύσσα…
Mια κυρία η κ. Menshikova δαγκώθηκε από ένα λυσσασμένου σκυλί. Αυτή δεν υποβλήθηκε ως θα όφειλε στους απαραίτητους ορούς και έτσι κόλλησε την απαίσια ασθένεια…
O Ιωάννης το μαθαίνει και σπεύδει στο επιθανάτιο προσκεφάλι της. Τη συγκεκριμένη στιγμή που αυτός την μεταλάβαινε η ασθενής κάνει ένα σπασμό ταράζει το στόμα της και φτύνει κάτω τη Θεία Κοινωνία.

Ο Vladyka ξαναπήρε το κομμάτι και το κατάπιε προκαλώντας φόβο στους παρευρισκόμενους: ”Vladyka τι κάνεις; H λύσσα είναι φοβερά μεταδoτική! Πόσο ειρηνικά απάντησε ο άνθρωπος του Θεού: «Κανένα κακό δεν θα με βρει… Αυτά είναι τα Τίμια Δώρα». Kι έτσι έγινε….
Από το βιβλίο Saint Jean Maximovitch ”La Veneration de la Mere de Dieu dans l’ Eglise orthodoxe” εκδ.L’ AGE D’ HOMME” 2005 Λοζάνη Ελβετία.
Ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς αγιοκατατάχθηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας. Μια λεπτομέρεια σημαντική. Ο Άγιος είχε μια αναπηρία στο ένα πόδι και πάντα φορούσε ένα αισθητά ψηλότερο τακούνι καθώς το ένα του πόδι ήταν πιο κοντό από το άλλο.
Ως βιωματικός ασθενής έγινε αληθινός ανθρωπιστής ταυτίστηκε με τον πόνο με την ασθένεια…δεν αντιμετώπισε τον διαφορετικό τον άρρωστο ως βδέλυγμα που χρήζει τιμωρητικού σωφρονιστικού μέσου δηλ. απομόνωση, απόσταση αλλά αυτοθυσιαστική αγάπη αφού το μέτρο της αγάπης είναι αυτό ή δεν υπάρχει…
*Η λύσσα παραμένει ακόμα μια απειλή για τον άνθρωπο. Προκαλείται από έναν ιό που ανήκει στην οικογένεια rhabdoviridae. Ο ιός εκκρίνεται στο σάλιο των άρρωστων ζώων και μεταδίδεται κυρίως μέσω του δήγματος (δαγκώματος) λυσσασμένου ζώου…..
Παγκοσμίως, περισσότεροι από 59.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από λύσσα, κυρίως στην Αφρική και την Ασία. Οι περισσότεροι θάνατοι στον κόσμο (το 35% του συνόλου) καταγράφονται στην Ινδία.(healthyliving)
http://oimos-athina.blogspot.com/2020/05/blog-post_59.html?m=0