ΠΑΡΑΒΟΛΗ Νέος άντρας και τρεις γίγαντες
 
Κάποτε ένας νεαρός άνδρας άκουσε για ένα μυστηριώδες θαυμάσιο χορτάρι που σήκωνε τους νεκρούς και ήρθε με μια ερώτηση σε έναν γέρο που ζούσε σε ένα δάσος και γνώριζε πού μεγαλώνει.
 
Αφού άκουσε τον νεαρό, ο γέροντας του είπε:
 
– Ναι, ξέρω πού μεγαλώνει αυτό το χορτάρι, αλλά φυλάσσεται από τρεις φαύλους γίγαντες: ο πρώτος είναι ψηλός, πολύ ευκίνητος, ο δεύτερος είναι τεράστιος ως βουνό, αλλά αργός και ο τρίτος φθάνει στα σύννεφα, αλλά είναι ο βραδύτερος σε όλα. Γνωρίστε ότι είναι οι δολοφόνοι σας. Πρέπει να τους πολεμήσετε και να τους νικήσετε, αλλιώς θα σας σκοτώσουν, καθώς και πολλές γενναίες ψυχές που κάποτε μπήκαν σε μάχη μαζί τους. Εάν καταστρέψετε για πρώτη φορά το ταχύτερο και το πιο ατρόμητο, θα είναι ευκολότερο για σας να αντιμετωπίσετε τους υπόλοιπους.
 
“Πώς μπορώ να τους νικήσω;” Ο νεαρός ρώτησε.
 
“Μόνο περιφρόνηση στο θάνατο”, απάντησε σταθερά ο γέρος.
 
«Δεν φοβάμαι τον θάνατο», είπε ο γενναίος άνδρας.
 
“Τότε ακούστε με προσεκτικά”, είπε ο γέροντας, κοιτάζοντας ευθεία στα μάτια τον νεαρό άνδρα.– Υπάρχει μόνο μία θεραπεία ενάντια στους τρομερούς γίγαντες, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο σε μια γενναία καρδιά. Έτσι, θυμηθείτε: μπορείτε να σκοτώσετε τον πρώτο γίγαντα με περιφρόνηση για τα σχέδιά του, το δεύτερο με περιφρόνηση για τις προθέσεις του και τον τρίτο με περιφρόνηση για τις παραπλανητικές του τρομακτικές λέξεις.
“Κατανόησα την έννοια των οδηγιών σας και σας ευχαριστώ!” – αναφώνησε ο νεαρός, και γεμάτος θάρρος, πήγε να πάρει το υπέροχο γρασίδι. Η επιτυχία τον συνόδεψε μαζί του και αναβίωσε όλους τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τρεις κακούς γίγαντες.
 
“Ο τελευταίος εχθρός θα καταστραφεί – ο θάνατος …” ( ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 15:26 ).
 
 
http://apantaortodoxias.blogspot.com/2021/04/blog-post_143.html