(Θα «κατασείουν τη χειρί του σιγάν» στους διδάσκοντες στο Τμήμα Ισλαμικών σπουδών, όταν τούτο συμβαίνει;)

 Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες από το πλήθος των απάνθρωπων εγληματικών ενεργειών των τζιχαντιστών σε βάρος Χριστιανών και όχι μόνο. Οι ισλαμικές φρικαλεότητες των τζιχαντιστών  από αντλούν το τόσο μένος;  Ποιος αμφιβάλλει ότι η βία των τζιχαντιστών  έλκει την καταγωγή της από τις βίαιες υποδείξεις του ανίερου κορανίου. Το κοράνι είναι γεμάτο  από βιαιότητες.  Εξάλλου και η ετυμολογία τη λέξης τζιχάτ παραπέμπει στην ισλαμική  φράση «ιερός πόλεμος».

Η λειτουργία Τμήματος Ισλαμικών σπουδών στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι παντελώς απαράδεκτη. Ιστορική η μέρα χαρακτηρίστηκε από υποστηρίξαντα καθηγητή, για τούτο και εμείς ‘’ιστορικώς’’ θα την ενθυμούμαστε γράφοντας, μέχρι την ‘’εόρτιο’’ εκείνη μέρα, που θα αντιληφθούν το λάθος των και θα πράξουν αναλόγως.

Ιδού οι κορανιακές προτροπές τι  υποδεικνύουν:

«Εκείνοι που βαδίζουν για τη μάχη θα έχουν δοξασμένη τύχη», «Σας δίνουμε απόλυτη εξουσία απέναντί τους».

«Εκείνοι που θυσιάζουν την εγκόσμια ζωή τους στη μελλοντική, μπαίνουν κάτω από τις σημαίες του Αλλάχ και είτε πέφτουν πολεμώντας, είτε νικούν θα πάρουν τη δοξασμένη ανταμοιβή τους».

«Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στην καρδιά των ειδωλολατρών γιατί εξομοίωσαν με τον Αλλαχ άλλες θεότητες».

«Καταπολεμείστε τους εχθρούς σας στον πόλεμο που γίνεται για τη θρησκεία»

«..κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους,  Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους».

«Όταν συναντάτε απίστους να τους κτυπάτε στο λαιμό μέχρι να τους νικήσετε εντελώς…μέχρι να τους νικήσετε και δέστε τους ένα δεσμό σταθερό».

«Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε»

«Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε…κολυμπείστε μέσα στο αίμα τους.  Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους απίστους»;  Τρόποι έκφρασης ή απάνθρωποι και βίαιοι τρόποι έκφρασης; 

Από πού έλκουν οι εγκληματικώς αυτοκτονούντες τζιχαντιστές, το θράσος των ενεργειών τους;  Iδού τι λέει τι ανίερο κοράνι  : «Αν τους ορίζαμε την αυτοχειρία ή την εγκατάλειψη των κτημάτων τους, λίγοι από αυτούς θα το έκαναν.  Ωστόσο, εκτελώντας τη θέληση του Αλλάχ θα ήταν προς όφελός τους και η πίστη τους θα στερεωνόταν».

Εύλογη είναι η απορία γιατί κάποιοι Ορθόδοξοι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, δώρισαν και δωρίζουν ανίερα κοράνια. Aς πάψουν επιτέλους το ατόπημα τούτο. 

Εύλογη είναι η απορία γιατί κάποιοι Ορθόδοξοι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, το ανίερο και βλάσφημο κοράνι, ιερό το καλούν.  Ας πάψουν επιτέλους να το καλούν τοιουτοτρόπως.

Με την ευκαιρία τούτη  θα παρακαλέσουμε και πάλι, τους αναρτήσαντας στην  ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, τη συνέντευξη για το κοράνι που μας λύπησε,  να αποσυρθεί.

Και μια επιλογική ερώτηση στους καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που υπερψήφισαν τη δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών σπουδών στα πλαίσια της Θεολογικής Σχολής.   Θα «κατασείουν τη χειρί του σιγάν»,  οι εν λόγω καθηγητές για να μην ακούονται οι τόσες απάνθρωπες υποδείξεις βίας από τους κορανιοδιδάσκοντες;  

 http://aktines.blogspot.gr/2015/03/blog-post_71.html#more