Π. Θεόδωρος Ζήσης - Η υποδοχή και αποδοχή του Μονοφυσίτου Πατριάρχου των Αρμενίων (video-2014).png

π.Θεόδωρος Ζήσης, Η απαράδεκτη υποδοχή στον αιρετικό πατριάρχη των Αρμενίων από προκαθημένους της Εκκλησίας μας [ΒΙΝΤΕΟ]

Πάντοτε μεστός ο θεολογικός λόγος του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση και ιδιαιτέρως ομολογιακός και απολογητικός, δε διστάζει να ελέγξει με προδρομικό ύφος, την κακοδοξία του Οικουμενισμού, στα πρόσωπα των συγχρόνων ταγών της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στο σημερινό βίντεο, καταπιάνεται με την απαράδεκτη συμπεριφορά των επιφανών προκαθημένων,  του παναγιωτάτου οικουμενικού πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και του παναγιωτάτου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, σε σχέση με την απαράδεκτη υποδοχή που επιφύλαξαν στον αιρετικό μονοφυσίτη πατριάρχη των Αρμενίων κ. Αράμ. Δείτε σχετικά εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ.

Παίρνει θέση απέναντι στη σύγχρονη μεθόδευση της παναιρέσεως και των οργάνων της, στο να απαλειφθούν οι αποφάσεις των αγίων Οικουμενικών Συνόδων οι οποίες καταδικάζουν την αίρεση του μονοφυσιτισμού.

Ο ίδιος, δεινός γνώστης της φαναριώτικης πολιτικής, έμπειρος στα ζητήματα του Διαλόγου και εξαίρετος καθηγητής της θεολογικής του ΑΠΘ, διατυπώνει ένα λόγο αγιοπατερικό που οι οικουμενιστές είναι αδύνατον να τον αντικρούσουν με επιχειρήματα. Αποτελεί άλλωστε, την ελπίδα της εκκλησίας μας στην αντιμετώπιση των κακοδοξιών και των αιρέσεων.

Από το “αρχονταρίκι” του Ι. Ν. του Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης, εκπέμπει τους λόγους της αληθείας που κατατροπώνουν τους εχθρούς του Χριστού και ενισχύουν τους χριστιανούς στην Πίστη. Ενώπιον των κινδύνων της Νέας Εποχής, της συγκριτιστικής και πανθρησκειακής, ο λόγος του είναι βάλσαμο για τις λυπημένες ψυχές των χριστιανών που θρηνούν για το κατάντημα της διοικούσης Εκκλησίας.

Η “Κατάνυξη” αγωνίζεται με όσες δυνάμεις διαθέτει, να διαδίδει τον λόγο του σεβαστού καθηγητού και δασκάλου μας π. Θεοδώρου. Ευχόμαστε και ο λόγος αυτός ο σχετικός με την αίρεση του μονοφυσιτισμού, να καρποφορήσει στις καρδιές των αναγνωστών μας.

Ευχαριστούμε τον Θεό για την ευκαιρία αυτήν και ευχόμαστε να χαρίζει έτη πολλά στον Ομιλητή.

Π. Θεόδωρος Ζήσης – Η υποδοχή και αποδοχή του Μονοφυσίτου Πατριάρχου των Αρμενίων (video-2014)

https://www.youtube.com/watch?v=U3jA9akM6Eg

π. Θεόδωρος Ζήσης Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ –  Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης – Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 (3/10/2014) http://impantokratoros.gr/CF6A97E0.el.aspx 

 http://katanixis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_10.html#more