ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή ο λόγος σας είναι λουσμένος με θάρρος, γι’ αυτό σας κάνω τώρα αυτήν την ερώτηση. Περιγράψατε προηγουμένως την σκανδαλώδη σύμπλευση της ηγεσίας της Εκκλησίας με τον προπαγανδιστικό ρόλο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση ‘κάντε εμβόλιο αύριο το πρωί’. Πλανάται ένα γιατί όμως. Μου έχει έρθει σε 7 μηνύματα από τηλεθεατές. Γιατί η Εκκλησία, η ηγεσία της, συμπλέει με τέτοιον σκανδαλώδη τρόπο; Έχει κάνει λάθος ανάγνωση των πραγματικών αναγκών μας ή υπάρχει άλλο κίνητρο στο μυαλό του Αρχιεπισκόπου; Θέλω με θάρρος να μου απαντήσετε για να καταλάβουν και οι τηλεθεατές μας.
π ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΥ: Θα σας πω με ειλικρίνεια αυτό που αισθάνομαι. Δεν είμαι καρδιογνώστης, δεν ξέρω τί συμβαίνει μέσα στη σκέψη τους και τί πιέσεις εν πάση περιπτώσει δέχονται. Ένα πράγμα ξέρω. Ότι όλα αυτά στήθηκαν από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει στην Αμερική. Και απ’ την πλευρά της Εκκλησίας και απ’ την πλευρά της Πολιτείας και το έχουμε πει από αυτήν ακριβώς εδώ την συνέντευξη. Το τί σκέφτονται δεν μπορώ να γνωρίζω. Ξέρω όμως ότι οι αρχές της Εκκλησίας, οι διαχρονικές αρχές της Εκκλησίας και επ’ αυτών και όχι επί των προσώπων (δεν θα συζητήσω επί των προσώπων αλλά επί των αρχών), ορίζουν ότι αυτά είναι απαγορευτέα και ότι εκείνος ο οποίος αποδέχεται τέτοια προϊόντα πρέπει να υποστεί τα αναγκαία επιτίμια, είτε αυτός είναι πιστός και συνειδητά προσέρχεται στην Θεία Κοινωνία, είτε είναι κληρικός και έχει εμβολιαστεί. Ο μεν επίσκοπος να αφήσει το ωμόφορό του, ο δε πρεσβύτερος το πετραχήλι του.
Αν όμως θέλουν για οτιδήποτε …μπορούμε δημόσια να το συζητήσουμε. Έρχονται; Τους προκαλώ… με πολύ σεβασμό.

-https://www.youtube.com/watch?v=2juJDDFhDhI&t=700s

π. Στυλιανός Καρπαθίου: Επιτίμια σε όσους κληρικούς και λαϊκούς αποδεχθούν τα προϊόντα δολοφονιών. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ (wordpress.com)