Σε άνδρο ναρκομανών μετέτρεψαν Εκκλησία στην Τουρκία

Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, Milliyet,  με ημερομηνία 5/5, η ιστορική εκκλησία του αγίου Κωνσταντίνου στην πόλη της Μενεμένης η οποία μάλιστα εξ αιτίας της ιστορικής και πολιτιστικής της αξίας τα τελευταία χρόνια είχε ανακαινιστεί για την προσέκλυση τουριστών, κυρίως Ελλήνων που κατάγονται από την περιοχή, τελευταία έχει εγκαταλειφτεί και έχει μετατραπεί σε κέντρο ναρκομανών.

Οι διάφοροι αυτοί περιθωριακοί που συχνάζουν στο εσωτερικό της ελληνορθόδοξης εκκλησίας βεβηλώνοντας για άλλη μια φορά τον ιερό χώρο, έχουν προβεί σε βανδαλισμούς σπάζοντας τα τζάμια του ιστορικού ναού και βρωμίζοντας τους τοίχους με διάφορες βωμολοχίες και άλλες ασχήμιες. Μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η κατάσταση αυτή τον τελευταίο καιρό έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι διάφοροι αυτοί ναρκομανείς και άλλα κακοποιά στοιχεία  έχουν αρχίσει να ενοχλούν ακόμα και τους κατοίκους της γύρω περιοχής με τις αλλεπάλληλες φασαρίες και βιαιοπραγίες που κάνουν μέσα στον ιστορικό ελληνορθόδοξο ναό.

Μια ιστορική εκκλησία στην περιοχή της Μενεμένης βορειοδυτικά της Σμύρνης όπου πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών υπήρχε έντονο το ελληνορθόδοξο στοιχείο που αναγκάστηκε κυνηγημένο να εγκαταλείψει τα πάτρια χώματα του, έχει μετατραπεί σε άντρο ναρκομανών και διαφόρων περιθωριακών και κακοποιών στοιχείων.
Για τον λόγο αυτό επιτροπή των κατοίκων της περιοχής απευθύνθηκε στον δήμαρχο της Μενεμένης, Tahir Şahin, που ανήκει στο κόμμα της αντιπολίτευσης, το CHP και του ζήτησε να λάβει κάποια μέτρα για να σταματήσουν αυτοί οι βανδαλισμοί  που γίνονται κάθε βράδυ μέσα στην εκκλησία ενώ επισήμαναν ότι έχουν καταστραφεί όλα τα έργα ανακαίνισης του ναού που είχαν γίνει  τελευταία.
Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει την αστυνομία για να λάβει κάποια μέτρα έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι ναρκομανείς από την εκκλησία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα με αποτέλεσμα η εκκλησία να εξακολουθεί να είναι παραδομένη στην ασυδοσία των διαφόρων ναρκομανών και των άλλων περιθωριακών που την έχουν κάνει στέκι τους και ανενόχλητοι συνεχίζουν τον βέβηλο έργο τους.

Σκεφτείτε τι θα γίνονταν αν κάτι ανάλογο συνέβαινε σε ιστορικό μουσουλμανικό λατρευτικό χώρο σε ελληνικό έδαφος. Θα είχαν κινήσει γη και ουρανό για να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους καταστροφείς του λατρευτικού χώρου ενώ για άλλη μια φορά οι λέξεις ρατσισμός και φασισμός θα γίνονταν το κυρίαρχο σλόγκαν που θα τα επαναλάμβαναν από το πρωί μέχρι το βράδυ τα διάφορα τουρκολαγνικά κανάλια στα κατευθυνόμενα δελτία ειδήσεων τους.
Γιατί δεν μιλεί κανείς από όλους αυτούς του «υπερασπιστές» των θρησκευτικών ελευθεριών για την κατάφορη καταπίεση της θρησκευτικής ελευθερίας  βάσει διεθνών αναφορών στην γειτονική και «φίλη» μας Τουρκιά ; Φαίνεται πως ο αντιρατσισμός και ο αγώνας για τη ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων  διεξάγεται με δυο μέτρα και δυο σταθμά και όπως μας συμφέρει.

http://anavaseis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1297.html