12 Αυγούστου 2010:Αλβανοί δολοφονούν τον βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, επειδή μιλούσε Ελληνικά

14 Οκτωβρίου 2014: Αλβανοί εισβάλουν στην Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου, φωνάζοντας “Να φύγετε Έλληνες, θα σας κάψουμε”.

26 Αυγούστου 2015:

Οι Αλβανικές αρχές και ο Δήμαρχος Χιμάρας κατεδαφίζουν την εκκλσία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χιμάρας. Στη θέση του, θέλουν να χτίσουν μνημείο για ουνίτη παπικό ιεραπόστολο που πήγε να προσηλυτίσει τους Έλληνες Ορθοδόξους.

Φτάνει πιά!!

ΚΑΤΩ τα χέρια σας
από τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου!
Την ερχόμενη Παρασκευή 11/9/2015,  

στις 6μμ,

έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα 
και έξω από το αλβανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη,

  • Δεν ανεχόμαστε να γκρεμίζουν Ορθόδοξες εκκλησιές όπως έκαναν στα χρόνια του Ενβέρ Χότζα. 
  • Δεν θα αφήσουμε μόνους τους Έλληνες βορειοηπειρώτες. 
  • Δεν θα επιτρέψουμε να εξαφανιστεί ο Ελληνισμός της προαιώνιας ελληνικής γης της Βορείου Ηπείρου.
Για να μην θρηνήσουμε μία ακόμη “χαμένη” πατρίδα.
καλούμαστε ΟΛΟΙ, ελλαδίτες και βορειοηπειρώτες,
 να δώσουμε το παρόν.
Διοργανωτές:
στην Αθήνα:
έξω από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα
(Βεκιαρέλη Αριστ. 7, παράδρομος της Λεωφόρου Κηφισίας, Φιλοθέη).
 και στην Θεσσαλονίκη
έξω από το αλβανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης
(Τσιμισκή 43, μέγαρο Assos Odeon)
 Στις 2 (ταυτόχρονες) συγκεντρώσεις, θα διαβαστεί χαιρετισμός του αγωνιστή μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης π.Ανδρέα.

Ακολουθεί το αναλυτικό κάλεσμα  και οι 2 προσκλήσεις
Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 καλεί όλους τους εθνικά σκεπτόμενους Έλληνες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 6:00 μ.μ., με αφορμή την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες του Δήμου Χιμάρας.

Η πράξη αυτή από την πλευρά του αλβανικού κράτους, με ενορχηστρωτή τον ντόπιο γενίτσαρο “τοποτηρητή” της κυβέρνησης Ράμα, βουλευτή Κότσο Κοκεδήμα και εκτελεστικό όργανο τον επίσης γενίτσαρο Δήμαρχο Χιμάρας Γκέργκι Γκόρο, δείχνει για μία ακόμα φορά πόσο βάναυσα καταπατούνται τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, έχοντας προηγούμενο στην εποχή του κομουνιστικού αθεϊστικού καθεστώτος του αλήστου μνήμης δικτάτορα Ενβέρ Χότζα.
Παράλληλα όμως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν και το ανεκδιήγητο επιχείρημα αυτών που έδωσαν την εντολή για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, περί σημείου ενταφιασμού ενός ρωμαιοκαθολικού προπαγανδιστή του 17ου αιώνα ο οποίος επιχείρησε, ανεπιτυχώς φυσικά, να προσηλυτίσει στον παπισμό τους κατοίκους της Χιμάρας, Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους στην ολότητα τους.
Η πρόθεση του βουλευτή Κοκεδήμα να στηθεί στη θέση του ναού ένα μνημείο για τον ουνίτη “ιεραπόστολο” Νίλο Καταλάνο, έχει ως σκοπό να αλλοιώσει την
ιστορία της περιοχής, ξαναγράφοντας την από την αρχή, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες αντίστοιχα με τα αρχαιολογικά μνημεία στην Φοινίκη, στο Βουθρωτό, την Αντιγόνεια, την Ανδριανούπολη και αλλού.
Όλα αυτά επειδή οι αρχαιότητες και οι εκκλησίες φωνάζουν ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι προαιώνια Ελληνική γη.

Μην ξεχνάμε ότι οι αλβανοί δολοφόνησαν τον Αύγουστο του 2010 τον Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα επειδή μιλούσε ελληνικά, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 εισέβαλαν στην Δερβιτσάνη φωνάζοντας “Να φύγετε Έλληνες, θα σας κάψουμε Χριστιανοί!”. Τώρα έρχονται και γκρεμίζουν μία εκκλησία, αποδεικνύοντας ότι δεν διαφέρουν σε πολλά από τους τζιχαντιστές που πνίγουν στο αίμα το Ιράκ και τη Συρία. Συνεπώς σύμφωνα με μαθηματική πρόοδο, σε λίγο καιρό στη Βόρειο Ήπειρο θα εξαφανίσουν ολόκληρο χωριό…

Οι καταστάσεις αυτές δεν μας επιτρέπουν να είμαστε απαθείς και οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά εάν δεν θέλουμε να αφανιστεί ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, τόσο με την έντονη διαμαρτυρία κατά του αλβανικού κράτους όσο και με την συνεχή ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης.
Γι’ αυτό λοιπόν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 

και ώρα 6 το απόγευμα,
σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ΟΛΟΙ παρόντες 
Η αφίσα για την εκδήλωση στην Αθήνα
Η αφίσα για την εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη

http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/09/1192015-6.html