Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΙΠΟΝ (αυτό ειναι το όνομά του) ΜΑΣ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ,ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ (Ο Δημήτρης είναι κάτοικος Καστοριάς) ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ. ΑΦΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΚΟΥΩ.
ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: 
«ΔΗΜΗΤΡΗ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟΝ (ΑΓΙΟ)!!! ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΟΝ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ»,Η ΛΕΞΗ (ΑΓΙΟΣ) ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ: «ΓΕΡΟΝΤΑ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ “ΑΓΙΟ” ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΝΤΩΝΙΟ; ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΟ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΗΤΑΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ ΑΓΙΟΣ»

«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΗΞΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΙΟ»ΜΟΥ ΕΙΠΕ, «ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΥΡΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ». « ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΓΙΑΣΕ;», ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ, «ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ,ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ.ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΑΝ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΓΙΑΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ,ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑΠΕΙΝΟΣ-ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΚΤΗΜΩΝ».
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.

  http://hggiken.pblogs.gr/2013/10/eida-ton-antwnio-siatisths-na-ton-synodefei-ston-oyrano-h-panagi.html

http://agiotokos-kappadokia.gr