Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμπος βασιλοπουλος Ένα άλλο περιστατικό που φανερώνει την πλήρη αδιαφορία του Γέροντα ακόμα και για τα στοιχειώδη υλικά αγαθά μάς αφηγείται ο στενός συνεργάτης του Γέροντα από το 1951, ειδικός να δίνει λύσεις σε τεχνικά θέματα της Π.Ο.Ε., Κωνσταντίνος Κατσιάπης:

–          Είχα κλείσει κάποτε μια συνάντηση του Γέροντα μ’ αξιόλογα πρόσωπα στην Εκάλη για κάποιο σημαντικό θέμα. Στην καθορισμένη ώρα όλοι ήμασταν παρόντες. Τελευταίος στη συνάντηση εκείνη έφτασε ο πατήρ Χαράλαμπος. Έδειχνε σα να κουτσαίνει.
Όλοι παρατηρήσαμε τότε ότι ο Γέροντας βάδιζε προσεκτικά γιατί ήταν ξηλωμένη η σόλα του παπουτσιού του. Την είχε μάλιστα δεμένη με σπάγγο γεγονός που γινόταν φανερό παρά το μακρύ ράσο του. Αυτό βέβαια δε μείωνε το κύρος του και το σεβασμό που απολάμβανε. Σηκώθηκαν όλοι και τον υποδέχθηκαν…
Κάποια στιγμή, όμως με τρόπο διακριτικό απευθύνθηκε σε μένα, συνέχισε ο κ. Κατσιάπης, που ήμουν ο οργανωτής της συνάντησης, ένας από τους παρευρεθέντες και μου είπε:
–          Καλά δεν ντρεπόσαστε, ξυπόλητο έχετε το Γέροντα;
Είχε πράγματι δίκαιο, ο άνθρωπος, διότι με το ξηλωμένο παπούτσι του, κινδύνευε ο π. Χαράλαμπος κι από ατύχημα…

Πηγή: «Ο μακαριστός Γέροντας, Αρχιμ. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος» Μιχάλης Τσώλης, εκδόσεις «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ» Αθήναι 1996 (σελ. 100)
http://makkavaios.blogspot.gr/2016/02/blog-post_480.html#more