Είναι η ίδια εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ αυτό που βλέπεται στις φωτογραφίες από το ομώνυμο μοναστήρι στο χωριό Μανταμάδος Λέσβου.Υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη διαφορά! ΄

Στην επάνω φωτό ο Ταξιάρχης είναι με ανοιχτό το στόμα, ενώ στην κάτω με κλειστό, όπως είναι καθημερινά όταν επισκέπτεται κάποιος τον ιερό ναό για να προσκυνήσει.
Τι έχει συμβεί;
 Η επάνω φωτό είναι τραβηγμένη προ 20ετίας περίπου από προσκυνητή που είχε πάει εκεί για να προσκυνήσει. Καθώς περίμενε στη σειρά,καθ” ότι πολύς κόσμος συρρέει καθημερινά εκεί, μια γυναίκα μπροστά του προσεύχονταν με δάκρυα στα μάτια στον άγιο να την βοηθήσει σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Και τότε όλοι οι παριστάμενοι έμειναν έκθαμβοι, όταν το στόμα του Ταξιάρχη στην εικόνα άνοιξε σαν να της μιλούσε. Ο προσκυνητής που προείπαμε, καθώς είχε φωτογραφική μηχανή μαζί του, απαθανάτισε το φοβερό αυτό στιγμιότυπο. Ήταν ένα φοβερό θαύμα του Ταξιάρχη που συγκλόνισε τότε τους παριστάμενους προσκυνητές και που θα συνεχίζει να συγκλονίζει όσους βλέπουν αυτή τη φωτό και μαθαίνουν για το θαύμα. Η αγία εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ είναι ανάγλυφη, φτιαγμένη από χώμα και το αίμα των μοναχών που κατεσφάγισαν από πειρατές κατά την διάρκεια επιδρομής και λεηλασίας του μοναστηριού.
Την διπλή αυτή φωτογραφία μου την είχε δώσει ένας εκλεκτός φίλος και αδελφός εν Χριστώ. Κατά την μετακόμισή μου από την Αθήνα στην γενέτειρά μου Βαλύρα Ιθώμης Μεσσηνίας για μόνιμη εγκατάσταση το 1994, η φωτογραφία αυτή είχε εξαφανιστεί μέσα σε πακέτα σημειώσεων και βιβλίων. Παρά τις επίμονες κατά καιρούς προσπάθειές μου για τον εντοπισμό της, αδυνατούσα να την βρώ.Ξαφνικά προ ολίγων ημερών, κατά την εορτή των Αγιών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, βρέθηκε, από εκεί που δεν το περίμενα, απροσδόκητα μπροστά μου!!! Τυχαίο;;; Ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως θέλει. Εκείνο που με ενδιέφερε πάντα ήταν να γίνει γνωστό το θαυμαστό αυτό γεγονός στους πάντες. Σε πιστούς, σε απίστους και σε …» ηθοποιούς της» αθεϊας.
Γιάννης Ερρίκου Λινάρδος 
Πηγή: eklisval
 
https://paraklisi.blogspot.gr/2017/02/blog-post_235.html#more