Τιμώντας τους Αγίους Φανέντες στη Βουλιαγμένη

 Η μνήμη των Ομολογητών αγίων της Κεφαλονιάς, των αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, που εορτάζεται από την Εκκλησία μας κατά την Κυριακή των Αγίων Πάντων, τιμήθηκε και φέτος (30 Ιουνίου) με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Βουλιαγμένη, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, ένα στολίδι της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Ο μεγαλοπρεπής τούτος Ναός, αποτελεί το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται από τους απόδημους Κεφαλλονίτες κάθε χρόνο για τους Αγίους Φανέντες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.
Την πανηγυρική θεία Λειτουργία, τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, ο οποίος στην ομιλία του μετέφερε στην πανηγυρίζουσα Ενορία, τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παύλου, που αυτές τις μέρες ευρίσκεται προσκυνητής στο Άγιον Όρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος τέθηκαν σε προσκύνηση ιερά λείψανα των τριών Αγίων Φανέντων, τα οποία δώρισε προς την Ενορία της Βουλιαγμένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων.
   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

http://anavaseis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_866.html