απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα συζήτησης από την διεπιστημονική διημερίδα «Πανδημία – Σύνταγμα Δημοκρατία» που οργάνωσε το «Δίκτυο Ελληνισμού» στις 13 έως 14 Φεβ. του 2021.
 
σ.σ. ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ, ΚΕΡΔΟΣΚΟΥΠΟΥΝ, ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ, ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ… ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΑ.
 
Δημήτριος Γάκης – Χειρούργος, πρώην Διοικητής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ: Θα σας πω ότι οι κανόνες καλής πρακτικής και ερευνητικής διαδικασίας προκειμένου να δοθεί η οριστική άδεια σε οποιοδήποτε φάρμακο, και οπωσδήποτε, όπως σας είπα, στα εμβόλια, είναι ότι εάν εμφανιστεί μείζων επιπλοκή,
 
Σταματάει αμέσως η χορήγηση (κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει παραδείγματος χάριν όταν βγήκε στην επιφάνεια το περιστατικό της Κέρκυρας)
Επιλαμβάνεται η ανεξάρτητη επιτροπή (ας πούμε τώρα εδώ η επιτροπή εμβολιασμών -μόνο που αυτοί όλοι είναι διορισμένοι) και η οποία θα γνωμοδοτήσει (και θα έχει ποινική ευθύνη επομένως κύριε Βαθιώτη όπως ξέρετε πολύ καλύτερα από εμένα) εάν έχει σχέση με το εμβόλιο, οπότε θα σταματήσει ο εμβολιασμός. Αυτό θα πει conditional licence (άδεια υπό προϋποθέσεις). Και εφόσον κριθεί ότι δεν έχει σχέση με τον εμβολιασμό και είναι αποδεκτή η επιπλοκή, θα συνεχιστεί ο εμβολιασμός.
 
Είδατε να γίνεται κάτι τέτοιο;
 
Εδώ παραβιάζονται βασικοί κανόνες του good medical practice, της καλής ιατρικής πρακτικής.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ; Κύριε Γάκη, συγνώμη. Αυτό το conditional (υπό προϋποθέσεις) που είπατε δεν είναι για δύο μήνες;

 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ: Δεν έχουν δώσει ημερομηνίες. Είναι μέχρις ότου συμπληρωθεί ο χρόνος της διετίας που προβλέπει η φάση 3 της έρευνας του φαρμάκου και δοθεί η οριστική άδεια. Τότε θα μαζευτούν όλες οι επιπλοκές, θα εκτιμηθούν, θα βγουν τα τελικά συμπεράσματα και το τι θα γραφτεί στο leaflet (φυλλάδιο).
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Να αλλά μετά τους 5 θανάτους υπάρχει κάτι το οποίο γράφει ότι εάν φανεί ότι υπάρχουν 4 ή 5 θάνατοι το σταματάμε, το κόβουμε εντελώς.
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ: Με έναν θάνατο το κόβεις. Και με έναν θάνατο το κόβεις.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μα εδώ έχουμε 13 θανάτους στο Ισραήλ.
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ: Αγαπητέ μου εδώ η MA, η Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Υπηρεσία, όταν πήρε χαμπάρι ότι οι ξύπνιοι Βρετανοί και οι ξύπνιοι Ισραηλινοί μπόρεσαν, χρησιμοποιώντας μικρότερη βελόνα που έχει μικρότερη χωρητικότητα υγρού και μικρότερη σύριγγα, να βγάλουν και 6η δόση από το φιαλίδιο της Pfizer, έδωσε έγκριση στη Pfizer να αλλάξει το προσπέκτους που υπάρχει μέσα, το φυλλάδιο, το spc όπως λέμε του φαρμάκου, από 5 δόσεις σε 6 δόσεις.
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. 41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ… ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ.
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΥ: Και έλλειψη κάθε επιστημονικότητας.
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ: Ε βέβαια. Ξέρετε τί ποσό είναι αυτό; Τεράστιο. Για την Ελλάδα είναι πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ. Και προσέξτε. Είναι όπως στο μπάσκετ. Άμα κάνεις επίθεση και πουλήσεις την μπάλα, και ο αντίπαλος σου κάνει αντεπίθεση και βάλει ένα καλάθι, χάνεις ένα καλάθι δύο πόντος και τρως δύο πόντους. Έτσι είναι κι εδώ. 70 εκατομμύρια έχασες και 70 εκατομμύρια πλήρωσες, άρα είσαι 140 μείον. Καταλαβαίνετε; Μιλάμε για πράγματα τα οποία… Τί να σας πω; Φαντάζομαι ότι στο μέλλον θα υπάρξει ένα νέο σκάνδαλα τύπου novartis.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μα ο κύριος Χρυσοχοΐδης μας είπε ότι η μόνη λύση από εδώ και πέρα, το είπε στην τηλεόραση, τ’ ακούσαμε, είπε η μόνη λύση από εδώ και πέρα να ξέρετε, φως στο τούνελ, είναι το εμβόλιο.
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ: Ο κύριος Χρυσοχοΐδης να ξέρετε… ασκεί την ιατρική στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή. Ο κύριος Χρυσοχοΐδης είναι αυτός που καθορίζει πως θα θεραπευτούν, αν θα θεραπευτούν, αν θα απομονωθούν. Δεν είναι οι γιατροί. Έτσι. Τί να πω; Ο Θεός να κρατήσει τα ταβάνια να μην μας πέσουν στα κεφάλια.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BiWey9SZUoE&feature=emb_logo
 
https://tasthyras.wordpress.com/2021/02/23/το-μέγα-σκάνδαλο-του-διαβόητου-mrna-εμβο/