ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.
ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΩΘΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΧΑΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

Τα γράμματά της γινόταν βάλσαμο στις πληγωμένες ψυχές των ανθρώπων. Ως πραγματική μητέρα ως  αδελφή και ως φίλη, καταπράυνε, με τον λόγο της και την έμπρακτη Αγάπη και συμπαράστασή της, τις ψυχές μητέρων πού έχασαν τά παιδιά τους με τραγικό θάνατο. Αναφέρουμε:
  Εύχομαι το γράμμα μου να σάς συναντήσει υγεία και πνευματικώς παρηγορημένη διά τον αδόκητο θάνατον τον προσφιλούς σου υιόν. Επήρα το γράμμα σου και μην έχεις έννοια διά τις Θειες λειτουργίες και τά μνημόσυνα  σας. Τά έχουμε χρονικός . Θα τον γράψωμεν και έκφώνος στις Θειες λειτουργίες μας και θα προσευχόμαστε και εμείς.
Ευχαριστώ διά τά σταλέντα.
 Αγαπητή μου Α ό Θεός είναι γεμάτος αγάπη . Το γιατί παραχώρησε ό Θεός αυτό το απροσδόκητο δυστύχημα  δεν μπορούμε να ξέρομαι, διότι αι οδοί του Κυρίου είναι ανεξιχνίασται.Πάντως οφείλομεν να υπομείνουμε  χωρίς γογγυσμό και παράπονο και να προσευχώμεθα ταπεινώς δια την ψυχήν των αγαπημένων μας. Πολύς πόνος, προπαντός για την μάνα, και η ανθρώπινη παρηγοριά είναι πολύ φτωχή να γλυκάνει τον πόνο σου.
Εκ των γραφομένων σου, διακρίνω την μεγάλη σου λύπη. Κάτι πού επίτρεψε ό Θεός και κάτι πού δεν απογίνεται, τί θα κάμωμεν εμείς οι άνθρωποι; Υπομονή και προσευχή και ο καλός Θεός, πού τον επήρε τόσον ξαφνικά, είχε τον σκοπό Του. Η Γραφή λέγει: Ηρπάγη, ίνα μή κακία άλλάξη σύνεσιν αυτού. Μην κλαις απελπισμένα, διότι εχομεν Θεό  δυνάμενον συμπαθήσαι ταίς αμαρτίαις ημών. Ο Θεός γεμάτος Αγάπη για τά πλάσματά Τον, δεν παραβλέπει τις προσευχές των τέκνων Τον. Δεν πρέπει εσύ να τού λες: «Και πού βρίσκεσαι και πού να είσαι, παιδί μου;». Με την προσευχή, τις Λειτουργίες και τά καλά έργα, ό Θεός, γεμάτος σπλάγχνα οικτίρμων για το πλάσμα Του, δεν κολάζει τις ψυχές χωρίς θανάσιμα αμαρτήματα.
Αυτά μας προσφέρει ή ζωή, διά να μην ξεχνούμε πώς είμαστε θνητοί και πρόσκαιροι και η ανάπαυσις και η χαρά δεν είναι στην γη, αλλά στον ουρανό. Εδώ στην γην είναι οι δοκιμασίες, οι κόποι και οι λύπες, οι θάνατοι και χωρισμός από τους προσφιλείς μας αλλά  στον ουρανό μάς περιμένει η ανάπαυσις και η χαρά. Ευτυχής όποιος τά μελετά με πίστη και έχει υπομονή εις τις διάφορες δυσκολίες και λύπες της ζωής και εργάζεται από έδώ την σωτηρία της ψυχής τον. Οι πατέρες στοιχώντας στην Αγία Γραφή λέγουν: σώζων σώζε την σεαυτού ψυχήν.
‘Ας ευχαριστούμε και να δοξολογούμε τον αγαθό Θεό, που ευδόκησε να μας γνωρίσει την Αγάπη Του και το θέλημά Του και εμείς πότε πίπτοντες και πότε άνορθούμενοι τον φωνάζομεν Πατέρα και, πιστεύοντες εις την αγάπην Του, περνούμε τον της παροικίας μας χρόνο, άφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγό και τελειωτή  Ιησού. Η ζωή και η εποχή μας τώρα μοιάζει με θάλασσα  φουρτουνιασμένη. Αν δεν κρατιόμαστε από την πίστη  και την άγάπην τον Θεού, εύκολα θα πέσουμε στην απέλπισα και απόγνωση και Θα χάσουμε τον μισθό μας.. Υπομονή και πίστης είναι δυο φτερά πού Θα μας ανεβάσουν στον ουρανό.
 Όσον διά την επιθυμία σου κάτι να προσφέρεις στην Μονήν, βέβαια είναι κοντά σου ότι θα προσφέρεις. Εμείς τις ευχαριστίες μας και τις ευχές μας σε παρακαλώ για την αγάπη τού Θεόν να αλλάξεις τον νουν σου και πάντα με την πίστη και την υπομονή να παίρνεις δύναμιν και ή ελπίδα είναι μεγάλη αρετή.
 Στο άλλο σου γράμμα να μου γράψεις ότι είσαστε καλύτερα και μη νομίζεις, και απελπίζεσαι, ότι από τις δικές σου αμαρτίες παραχώρησε ό Θεός.
Να έχεις την ευχή τού Θεού και την δικήν μου, να κάμεις υπομονή και πάντα με την υπομονή, ας υποκυπτωμεν στο Θείον Θέλημα και ό Θεός το εκτιμά. […]

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2015/11/blog-post_71.html