σ.σ. Ασπρίσαν τα μαλλιά τους και ακόμα να μάθουν ότι οι Ιεροί Ναοί δεν είναι συναυλιακά κέντρα. Κουραστήκαμε να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Δεν είναι λαός αυτός. Ο δε Μητροπολίτης δίνει το παράδειγμα! Ο Θεός να μας λυπηθεί.
 
«Με μια εντυπωσιακή αφιερωματική εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης ξεκίνησε ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου 203 ετών από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και το χαιρετισμό εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου, τον οποίο ανέγνωσε ο Προϊστάμενος του Ναού, π. Λεόντιος Καρίκας, καθώς και με το προλόγισμα εκ μέρους των συμμετεχόντων.
Αφού αναγνώστηκε και το βιογραφικό της συμμετέχουσα χορωδίας, εψάλλη από όλους τους παρευρισκόμενους το γνωστό τροπάριο «Τη Υπερμάχω». Ακολούθως, το πρόγραμμα περιελάμβανε μια σειρά από επίκαιρα τραγούδια σχετικά με την Επανάσταση, τα οποία με μαεστρία απέδωσε η χορωδία «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» υπό τη διεύθυνση του βαρύτονου κ. Χρόνη Νότα. Τους χορωδούς και τους επιδέξιους σολίστες συνόδευαν δύο όργανα.
Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Λαμπαδάριος του Ναού και υπεύθυνος της διοργάνωσης, κ. Γεώργιος Μακαγιός, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον διευθύνοντα, τους χορωδούς και τους ταλαντούχους μουσικούς, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ρόλο που διαδραμάτισε ο Ναός του Αγίου Αθανασίου στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη του 1821.

Η εκδήλωση περατώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.»
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: Χολιάρας Παναγιώτης
 
 
 
https://aktines.blogspot.com/2024/03/blog-post_414.html