ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΕΚΤΗ

Περαστικά. Αρκετόν η κακία της ημέρας.

Καλή Πεντηκοστή… Ήταν 22 Ιουνίου του 2013. Η συμπροσκυνήτρια μας μόλις είχε βγει από το χειρουργείο. Είχε αρχίσει να συνέρχεται από την αναισθησία και ένιωθε αφόρητο πόνο. Ξαφνικά ακούει τον ήχο του κινητού. Δεν γνώριζαν πολλοί ότι είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Γι’ αυτό και δεν περίμενε κανέναν να την πάρει τηλέφωνο. Κοίταξε το κινητό της απορημένη όπως μας διηγείται και είδε ότι είχε έρθει ένα μήνυμα από την Ιερουσαλήμ… Ήταν κάποιος γνωστός Αγιοταφίτης Πατέρας.

Μα πως γνώριζε ο Αγιοταφίτης Πατέρας ότι η προσκυνήτρια των Αγίων Τόπων βρισκόταν στο δωμάτιο της Μαιευτικής Κλινικής Ρέα; Τι να είχε δει; Το χειρουργείο πάρα πολύ δύσκολο. Επρόκειτο για μια πάρα πολύ δύσκολη επέμβαση και ενώ οι γιατροί είχαν διαβεβαιώσει ότι το χειρουργείο δεν θα διαρκούσε πάνω από μιαν ώρα, το χειρουργείο αυτό κράτησε 4.5 ώρες. Ο σύζυγος απ’έξω από το χειρουργείο ζούσε αγωνιώδεις στιγμές. Μα τι συνέβη; αναρωτιόταν. Οι φίλοι τον έπερναν τηλέφωνο και ανησυχούσαν. Κάποια στιγμή χτυπάει και το τηλέφωνο. Τούτη την φορά από  τον γιατρό. Τώρα τελειώσαμε, του είπε. Είχαμε κάποια προβλήματα 

Έπρεπε να κάνουμε και δεύτερο χειρουργείο… Όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, η αδελφή μας ήταν πολύ καταβεβλημένη και πονούσε. Κάποια στιγμή μπαίνει ο γιατρός ενώ ο σύζυγος είναι έξω … Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο εύκολο να κάνεις παιδί, της είπε με φωνή παγερή και αδιάφορη. Εκείνη την στιγμή σαν να ακούστηκε το σπάσιμο ενός κλαδιού. Είχε σπάσει κάτι μέσα στην καρδιά της αδελφής μας.

Η κοπέλα στο διπλανό κρεβάτι που άκουσε τα λόγια του γιατρού στεναχωρήθηκε και θύμωσε πολύ. Ο σύζυγος έξω δεν άκουσε τίποτα. Η αδελφή μας ήταν σε άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση. Και η απάντηση ήρθε από τον Αγιοταφίτη Πατέρα που δεν είχε καμία πληροφόρηση από κανέναν για το συμβάν, για την διάρκεια και την έκβαση του χειρουργείου. Το παρηγορητικό μήνυμα στο κινητό της έλεγε: Αρκετόν η κακία της ημέρας. Καλή Πεντηκοστή. Και όπως μας εξομολογήθηκε η εν Χριστώ αδελφή μας…ήρθε και ένα επόμενο μήνυμα… Φθόνος του Πονηρού, παιδί μου.

https://apantaortodoxias.blogspot.com/2019/06/blog-post_781.html