(Το πρόβλημα δεν είναι η ομοφοβία, αλλά η ευρωφοβία και η έκπτωση ηθικών αξιών)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
_____________________
Επίκειται σύντομα στην Ελλάδα πρόταση για αναγνώριση του ‘’γάμου’’ των ομοφυλοφίλων.  Δυστυχώς διαμορφώνονται αρνητικότατα στοιχεία από την κρατούσα άποψη στο θέμα των ομοφυλοφίλων. 
Ξεκάθαρα καταστρατηγούνται ηθικές αξίες. Είναι ενοχική απελευθέρωση ή εμμονή σε «πάθη ατιμίας»;  Όλα τούτα συμβαίνουν τη στιγμή που στην Ευρώπη, πλανάται η λεγόμενη «θεωρία του φύλου», που τελικά υποστηρίζει την δυνατότητα επιλογής φύλου και ετσι θελικά αλλοιώνει στον χείριστο βαθμό τα ήθη, μετατρέποντάς τα σε ανήθικα ολισθήματα, του Σοδομικού και Γομμορικού σκότους. 
Χωρίς κανένα ηθικό  προβληματισμό προχωρούν στη θεσμοθέτησή του ‘’γάμου’’ των ομοφυλοφίλων.  Με τέτοιες ανήθικες παραδοξότητες, καθιστούν την ευθύνη των κρατούντων τεράστια.  Δυστυχώς η  ορθή τοποθέτηση στο θέμα τούτο, καλείται «ομοφοβική ρητορική».
Τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, «…πόρνοις, αρσενοκοίταις …και ει τι έτερον  τη υγιαινούση διδασκαλία αντίκειται…» (Α΄Τιμ.1,10), αρκούν για να δοθεί απάντηση στις προβαλλόμενες ηθικές εκτροπές.
Τα ομιλιακά συμφραζόμενα, παθών και  παρανοήσεων για  το ομο- ολίσθημα τούτο, θα ακουστούν όπου να’ναι από τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων. Αναμένεται να κατατεθούν απαράδεκτες θέσεις, για να δικαιολογήσουν «τους κατεργαζομένους την ασχημοσύνην ταύτην».
Και φυσικά θα αναμένεται μετά την αναγνώριση και ‘’θεσμοθέτηση του ‘’γάμου’’ των ομοφυλοφίλων, η υιοθεσία από μέρους των ομο-ζευγαριών.   Ήδη άρχισε να καλλιεργείται στην Ευρώπη και όχι μόνο.  Ήδη ομιλούν για οικογένειες με δύο μαμμάδες και δύο μπαμπάδες.
Ποία ηθική καλλιέργεια και ποιες ηθικές αξίες θα προβάλλονται, μετά από τούτη την εκτροπή; Το πρόβλημα δεν είναι η ομοφοβία αλλά η ευρωφοβία σε συνάρτηση με την έκπτωση των ηθικών αξιών.
 
http://hristoifantos.blogspot.gr/2015/04/h.html