Εν Θεσ/νικη 24-8-2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Κοινοποίηση

Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους

Πολιτική Δοιήκηση Αγίου Όρους

Υπουργείο Εξωτερικών

Σεβαστοί Πατέρες

Είμαστε προσκυνητές πολλά έτη στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, στο διάστημα αυτών των χρόνων, διδαχθήκαμε άπο εσάς πόσο καταστροφικές είναι οι ΑΙΡΕΣΕΙΣ (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ-ΠΑΠΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ-ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΣ κ.α.) για την πίστη μας και την ψυχή μας.

Με αυτές τις διδαχές προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε στη βιότη μας.Αν κάτι έχει αλλάξει απ’ αυτές, παρακαλούμε να μας κάνετε κοινωνούς των αλλαγών , αλλιώς δεν κατανοούμε γιατί εκδιώκονται ΜΟΝΑΧΟΙ ενώ συμφωνούν και ομολογούν αυτά που εσείς διδάσκετε.

Ο τρόπος που ενεργείτε και περισσότερο η αφωνία και το θολό τοπίο είναι που μας μπερδεύει, και όχι η ξεκάθαρη θέση των ΜΟΝΑΧΩΝ που αντιδρούν.

Ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις , της ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, οι οποίες είναι πλέον επίσημα κείμενα και δεσμευτικά κατά τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουμε τη θέση σας για τα κείμενα που μας δεσμεύουν.

Παρακαλούμε δώστε λύση και απάντηση στο ερώτημα μας με αγάπη και όχι με αυταρχισμό.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

Τυριτίδης Αλέξανδρος Τυριτίδης Νικόλαος Τυριτίδης Γρηγόριος Τυριτίδης Σταύρος Τσακλίδου Ελένη Κυρατζάκου Σοφία Βασιλειάδης Θεόδωρος Βασιλειάδης Κοσμάς Βασιλειάδου Σοφία Σιολόγκας Παναγιώτης

πηγή:ἠλεκτρονικό ταχυδρομεῖο