Το πρώτο μέρος εδώ
Τα πράγματα ζορίζουν… Οι μέρες είναι σκοτεινές και ο διωγμός αυτός …παραείναι ύπουλος. Και αυτό γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με τόσο φανερούς διωγμούς, όπως στο παρελθόν…
Με πρόσχημα την …υγεία, η εκκλησία έχει μπει στο στόχαστρο και οι ευλαβείς ιερείς σε λίγο θα θεωρούνται εχθροί του λαού (από έναν ιερέα στη Σαντορίνη πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και από τα 10 του δάχτυλα) – την ίδια ώρα που άνθρωποι της πραγματικής εξουσίας (είτε είναι αριστεροί, είτε είναι πρωθυπουργοί, είτε είναι Πακιστανοί) ζουν με άλλους κανόνες.
Το δεύτερο μέρος (και ευχόμαστε το τελευταίο) γράφεται επειδή μάθαμε κάποια πράγματα παραπάνω για τον Ιερομόναχο από την περιοχή του Λαγκαδά (Άγιος Βασίλειος), ο οποίος συνελήφθη την ίδια μέρα που συνελήφθη και ο ιερέας από την Ευκαρπία – στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.
Ο πατήρ Αθανάσιος είναι αγωνιστής και ανυποχώρητος σε θέματα πίστεως. Στην τηλεφωνική επικοινωνία μας δε, άφησε την εντύπωση ανθρώπου με μαρτυρικό φρόνημα.

«Δεν μπορώ να κλείσω την εκκλησία! Δεν γίνεται να λένε αυτά τα πράγματα για τους ναούς μας και την εκκλησία μας, έχουμε διωγμό. Ούτε ένας δεν έχει ασθενήσει εδώ. »..
Για τον ιερέα αυτόν, σε πρώτη φάση, το κόστος ήταν: αυτόφωρο, 1500 ευρώ πρόστιμο και τα σχετικά.
Ο άνθρωπος αυτός δεν ήθελε με τίποτα να δώσει τον λογαριασμό του, γιατί δεν επιθυμούσε ο κόσμος να δίνει τα λεφτά του για την δική του περίπτωση. “Έχει δικές του ανάγκες ο κόσμος”, είπε.
Κατόπιν πολλών πιέσεων, μας έδωσε τον λογαριασμό του και όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει.
Και το ένα ευρώ που θα δώσει κάποιος μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για εκείνον. Με την σειρά του, ο π. Αθανάσιος, έχει καταθέσει την ένσταση του, αλλά το αποτέλεσμα δεν ξέρουμε ποιο θα είναι…
Μην αφήσουμε αυτούς τους Ιερείς μόνους τους…
Λογαριασμός πατρός Αθανασίου (Εθνική Τράπεζα) 
 
Όνομα δικαιούχου : Βασίλειος Εμμ. Πλαντζουνάκης (το όνομα Βασίλειος, είναι το όνομα που είχε ο π. Αθανάσιος ως λαϊκός)
iBAN: GR2401102210000022149953923
Εθνική Τράπεζα
 
https://orthopraxia.gr/εχθροί-του-λαού-μέρος-2ο/