Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε βόλτες στα νησιά και οι Πακιστανοί έκαναν πορείες στο κέντρο της Αθήνας, δύο ιερείς στην Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν, πέρασαν αυτόφωρο και τους επεβλήθη πρόστιμο 1500 ευρώ επειδή τέλεσαν την Θεία Λειτουργία.
 
Τι θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες, μήνες και χρόνια, δεν το ξέρουμε, αλλά σίγουρα και αυτά που συμβαίνουν τώρα, δεν είναι λίγα.
 
Να σέρνουν τους ιερείς μας στα κρατητήρια επειδή τέλεσαν την Θεία Λειτουργία. Είναι φοβερό αυτό.
 
Ειδικά ο Ιερομόναχος Γαβριήλ, από τον ναό της αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Ευκαρπία, έζησε πράγματα που δεν θα τα φανταζόμασταν ένα χρόνο πριν, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να εισέλθουν ακόμα και μέσα στο Ιερό!
 
Πέντε καταγγελίες έγιναν για την δική του περίπτωση, και μάλιστα η μία έγινε από πρόσωπο που ήταν μέσα στο ναό και ένιωσε ότι κινδύνευε η ζωή του/της, από την …”μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων”!

 
Κάλεσε λοιπόν την αστυνομία να έρθει να την/τον σώσει από αυτούς τους “εχθρούς του λαού” τους Χριστιανούς και τα αποτελέσματα ήταν αυτά που διαβάσατε στην πρώτη παράγραφο.
 
Αλήθεια, που πάμε; Σε τι είδους εκκλησία οδηγούμαστε; Μήπως σε αυτήν που περιγράφει ο άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης;
Το ιστολόγιο Ορθοπραξία, θα ήθελε να στηρίξει τους Ιερείς που διώκονται. Όποιος γνωρίζει για παρόμοιες διώξεις αγωνιστών Ιερέων, θα θέλαμε να μας ενημερώσει, ώστε να δούμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε.
 
Γνωρίζοντας κάποια πράγματα παραπάνω για την περίπτωση του πατρός Γαβριήλ, ζητήσαμε τον λογαριασμό του (ο οποίος όπως φαίνεται είχε ανοίξει, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανεγέρσεως του ναού της αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου- πληροφορίες εδώ), για να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε.
 
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να βάλει έστω και ένα ευρώ ώστε να βοηθήσουμε εμπράκτως αυτούς που φροντίζουν για την σωτηρία των ψυχών μας.
 
Ο λογαριασμός της ενορίας του Πατρός Γαβριήλ
 
 
 
Τράπεζα Πειραιώς
 
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 6712-114227-597
 
IBAN: GR6801717120006712114227597
 
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΕΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
 
 
 
 
https://orthopraxia.gr/εχθροί-του-λαού-οι-ιερείς-μας/