Η ιστορία ενός ασυνήθιστου ονείρου που φανέρωσε την πραγματικότητα

 Μάς διηγείται η γερόντισσα Λένκα Γιάνιτς γιά μία περίπτωση κατά την οποία έλαβε αληθινή αποκάλυψη απ’ τόν άλλο κόσμο. Την εποχή της αυστριακής κατοχής ζούσε μέ τους πιο μικρούς γιούς της στο Βελιγράδι. Υπέφερε πολύ καί ήταν φτωχή, όμως συνεχώς προσευχόταν στο Θεό. Μία φορά της συνέβη να χάσει κάποια κοσμήματά της, πού κρατούσε γιά να τά πουλήσει σε περίπτωση πείνας καί να θρέψει τά παιδιά της. Λόγω αυτής της απώλειας στενοχωριόταν πολύ. Όμως της ήρθε ακόμα ένα πολύ μεγαλύτερο χτύπημα. Έλαβε την είδηση, ότι ο γιος της Μίκα σκοτώθηκε στον πόλεμο. Έκλαιγε πικρά γιά τον αγαπημένο της γιό.

Σ’ αυτή τή θλίψη μία νύχτα  είδε στ’ όνειρό της τό νεκρό άντρα της τό Λιούμπα. Την ρώτησε ο άντρας της γιατί είναι τόσο θλιμμένη; Κι εκείνη απάντησε: «Πώς να μην είμαι Θλιμμένη, αφού έχασα τά κοσμήματα!».

 Σ’ αυτό ο Λιούμπα της απάντησε: «Τά κοσμήματα δεν είναι χαμένα- βρίσκονται σκεπασμένα μέ πράγματα στο σεντούκι». Τότε η Λένκα του είπε: «Έχω καί μεγαλύτερη στενοχώρια. ‘Άμα εσύ δεν ξέρεις, ότι σκοτώθηκε ο Μίκα μας στον πόλεμο;». Σ’ αυτό ο άντρας της απάντησε: «Αυτό δεν είναι αλήθεια- ο Μίκα είναι ζωντανός». Όταν η Λένκα ξύπνησε, άρχισε γρήγορα να ψάχνει σ’ εκείνο τό σεντούκι καί πράγματι βρήκε τά κοσμήματά της. Όταν τελείωσε ο πόλεμος, ο γιός της Μίκα γύρισε στο Βελιγράδι ζωντανός καί υγιής.
 
 ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ . ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΟΕΣ
 
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2016/11/blog-post_93.html