Η πανίερη και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Γηροκομίτισσας (4ος αι.) είναι η εφέστιος εικόνα της ιεράς μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Γηροκομείου Πατρών, που είναι μία από τις αρχαιότερες μονές της Ελλάδος, της οποίας κτήτωρ είναι ο άγιος μεγαλομάρτυρας Αρτέμιος. Πήρε το όνομά της διότι την βυζαντινή περίοδο στην μονή λειτουργούσε γηροκομείο και η εικόνα ήταν η παρηγοριά των ηλικιωμένων.
Όλοι μιλούν για τα θαύματα Της και συγκινούνται. Τους έχει βοηθήσει σε πολύ δύσκολες στιγμές. Γυναίκα με σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα, επικαλέστηκε τη Μεγαλόχαρη και Της ζήτησε να την απαλλάξει από το πρόβλημά της. Και εκεί που όλα έβαιναν κακώς, ένα θαύμα είθε να ξαναφωτίσει τη ζωή της πιστής γυναίκας. Η ίδια είχε χάσει το νόημα της ζωής, όχι και όμως και την πίστη της.
Θαύματα συμβαίνουν παντού γύρω μας, αρκεί να τα προσέξουμε.
Μία άλλη πιστή είχε πρόβλημα με τον δεξί νεφρό της. «Είχα φτάσει μέχρι και το εξωτερικό αλλά δεν γινόταν τίποτα. Πήγαινα και εφευγα από τη δουλειά μου κλαίγοντας. Προσευχόμουν στην Παναγία την Παντάνασσα. Το νεφρό μου είναι καλά. Η νεφρολόγος μου στις επόμενες εξετάσεις, αναρωτήθηκε: Τι είναι αυτό; – Ρώτησε την Παναγία, της είπα.» Είναι μέσα σου η πίστη», λέει η κ. Αγγελική.
Ο μοναχός από την μονή του Γηροκομείου αναφέρθηκε σε δυο θαύματα:

«Ήταν ένα ξένο παιδάκι που ήταν πολύ άρρωστο στο Καραμανδάνειο και δεν ήξερε κανείς τι είχε. Κάποιος είπε στη μητέρα του για το μοναστήρι και τη θαυματουργή ιστορία που αυτό διέθετε. Έτσι, η μητέρα αποφάσισε να πάει, αφού δεν είχε τίποτα να χάσει. Με μια φανέλα του παιδιού σκούπισαν την εικόνα της Παναγίας και έπειτα, τη φόρεσαν στο άρρωστο παιδάκι· Τότε έγινε το θαύμα! Ξαφνικά το παιδάκι έγινε καλά!»
«Ένα άλλο παιδί, νεαρό και αυτό πολύ στην ηλικία είχε καρκίνο. Τότε είχε έρθει μαζί με τη μητέρα του στην εκκλησία και μετά τη λειτουργία ο Ιερέας διάβασε μια παράκληση, τον σταύρωσαν με λάδι και πήρε λάδι από το καντήλι για να έχει μαζί του. Την επόμενη ημέρα που πήγαιναν Αθήνα για εξετάσεις το παιδί είχε θεραπευτεί…»
Στο τέλος ανέφερε ο μοναχός πως γίνονται συνεχώς θαύματα αλλά πολλοί δε θέλουν να τα μοιράζονται τόσο, επειδή είναι πολύ προσωπικά, ενώ τόνισε πως χρειάζεται πολλή πίστη!
Βοήθεια μας!
Πηγή
https://paraklisi.blogspot.com/2020/02/blog-post_113.html