Η Σωτηρία της ρωσικής ΝΙΝΕΥΗ

Στη ζωή της εκκλησίας  υπήρχε  ένας  δια ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ Ο   ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ  ΤΟΥ USTYUG  όπου , υπάρχει μια τέτοια περίπτωση:

Ο Θεός ήθελε κάποτε να καταστρέψει την πόλη του Ustyug για αμαρτίες με χαλάζι και κεραυνό. Ο Προκόπιος γι ‘αυτό αποκαλύφθηκε και ήρθε στην εκκλησία, είπε στον κλήρο και τον λαό ότι ο Θεός με κάλεσε να σας πω: “Μετανοήστε, αδελφοί, ή θα χαθείτε από φωτιά και χαλάζι”. Οι άνθρωποι δεν τον πίστεψαν.

Ο Προκόπιος πήγε στη συνηθισμένη του θέση – στην άκρη  της Εκκλησίας της Παναγίας – και άρχισε με πολλά δάκρυα να προσεύχεται προς τον   Θεό για την πόλη και τους ανθρώπους . Μια εβδομάδα αργότερα, το μεσημέρι ξαφνικά βρέθηκε ένα περίεργο σύννεφο στην πόλη και έγινε τόσο σκοτεινό όσο η νύχτα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από τέσσερις πλευρές κάλυπτε την πόλη με σύννεφα, άρχισε αδυσώπητα να οργώνει τον ουρανό με κεραυνούς, που ακούγονταν τόσο φοβερά  οι κεραυνοί που ακόμα και η γη τρανταζόταν και  ο αέρας έγινε ασφυκτικός.

Τότε μόνο οι άνθρωποι θυμήθηκαν τα λόγια του Προκόπιου και όλοι έσπευσαν στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Θεοτόκου και με δάκρυα άρχισαν να ζητούν από τον Κύριο χάρη. Μαζί με τους ανθρώπους ήρθε ο ευλογημένος και, πέφτοντας μπροστά στην εικόνα της Παναγίας της Θεοτόκου, προσευχήθηκε με δάκρυα.

Ακούστηκε μια προσευχή για χάρη: Μύρο έτρεξε  από την εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου  ο αέρας άλλαξε αμέσως, τα σύννεφα υποχώρησαν σε ακατοίκητους τόπους, και εκεί έπεσε  ένα ασυνήθιστο χαλάζι παρόμοιο με τις πέτρες στο δάσος, έσπασαν   ακόμη και δέντρα που  έπληξαν οι  κεραυνοί. Από τους ανθρώπους, κανείς δεν τραυματίστηκε.

http://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/11/blog-post_172.html?m=1