Με τη φράση «Ισλαμικός τρόμος στα βρετανικά σχολεία», το κορυφαίος στέλεχος του βρετανικού υπουργείου Παιδείας, Μάικλ Ουίλσοου, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σε αριθμό σχολείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς, όπως είπε, «η κουλτούρα του φόβου και του τρόμου» κυριαρχεί σε αυτά, λόγω μουσουλμανικών εξτρεμιστικών επιρροών και επιβουλών.
Ο εν λόγω αξιωματούχος, ο οποίος είχε αναλάβει, κατόπιν εντολής της βρετανικής κυβέρνησης την άσκηση ελέγχων σε «ύποπτα» σχολεία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εντός των σχολείων αυτών δρα ένας ισλαμικός δούρειος ίππος.Για παράδειγμα, σε σχολεία του Μπέρμινχαμ, γίνονται προσπάθειες να επιβληθεί στους καταγόμενους από μουσουλμανικές χώρες μαθητές η μουσουλμανική πρακτική ένδυσης, συμπεριφοράς και κυρίως νοοτροπίας, ενώ διεξάγεται παράλληλα μια εκστρατεία μίσους κατά κάθε τι μη ισλαμικού.

Ο Βρετανός επιθεωρητής διεξήγαγε εκτεταμένες έρευνες και συνομίλησε με εκατοντάδες δασκάλους και καθηγητές, πριν καταθέσει τα συμπεράσματα της έρευνάς του. Όλοι οι εξετασθέντες επιβεβαίωσαν το γεγονός και κατήγγειλαν την προσπάθεια επιβολής του ισλαμικού χαρακτήρα και ήθους στα βρετανικά σχολεία.

Ο Ουίσλοου, πάντως, δεν αποκάλυψε το ποιοι κρύβονται πίσω από όλο αυτό το σχέδιο. «Μερικά από τα ευρήματα της έρευνας είναι άκρως ανησυχητικά. Κάποια μάλιστα είναι ακόμα και συγκλονιστικά», είπε. «Πρόκειται για την πλέον σοβαρή απόπειρα ισλαμικής διείσδυσης στη Βρετανία», πρόσθεσε.

Defence-Point

http://aktines.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7153.html#more