ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ ΚΡΑΣΑΚΗΣ εκ Βαλανειου, ο επονομαζομενος απο τον ευσεβή λαό Χαχαλης. Κτιτωρ της Ιερας Μονής ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Εκοιμηθη στις 3 Ιανουαρίου 1945 πλήρης ημερών για μισον αιώνα υπήρξε ο Χαρισματουχος Πνευματικός φάρος της βόρειας Κέρκυρας έχων το προορατικο και διορατικό χάρισμα.

Επίσης παρείχε ιασεις σε ανίατες ασθένειες έχων το χάρισμα των ιαμάτων και εξέβαλε δαιμόνια απο ταλαιπωρούς ανθρώπους έχων το κατά των δαιμόνων χάρισμα.
Υπάρχουν πολλες μαρτυρίες στο λαό για τον βίο την πολιτεία του και τα θαυματουργικα έργα του ώστε απο τον ευσεβή λαό να θεωρείται ένας σύγχρονος ΑΓΙΟΣ.
Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα ανακηρυχτει και επίσημα Άγιος και θα γίνει η ανακομιδη των ιερών Λειψάνων του όπως είπε ο Άγιος Παΐσιος σε ανύποπτο χρόνο κατά την επίσκεψη του στη Μόνη.(σημ.Προσκυνητή:Γνωρίζω από τις μοναχές της Μονής του Αγίου Δημητρίου πως μόλις ο Άγιος Παίσιος μπήκε στην αυλή της μονής-όπου βρίσκεται και ο τάφος του γέροντος Θεοδούλου-πριν δει τον τάφο είπε ότι κάπου εδώ είναι θαμμένος ένας άγιος!)
Την ευχή του και τις πρεσβείες του να έχουμε ΑΜΉΝ.