Ο Μωάμεθ κατά το Κοράνιο (7,157) ήταν προφητευμένος στο Νόμο και στο Ευαγγέλιο. Απευθυνόμενος ο αρχάγγελος Γαβριήλ εκ μέρους του Θεού στους Ισραηλίτες τους λέει: «πιστέψτε σ’ ό,τι αποκάλυψα, που επικυρώνει την αποκάλυψη που έχετε… Και μη σκεπάζετε την Αλήθεια με την ψευτιά, ούτε ν’ αποκρύπτετε την Αλήθεια, ενώ τη γνωρίζετε» (2,41-42). Εδώ εξυπονοεί ότι η αποκάλυψη των Ιουδαίων ολοκληρώνεται με την αποκάλυψη του Μωάμεθ. Ο Ιησούς, κατά το Κοράνιο, ήλθε, για να αναγγείλει την ευχάριστη είδηση του ερχομού του Μωάμεθ (61,6). Μάλιστα έκανε και σημεία-θαύματα γι’ αυτό!
Πουθενά δεν υπάρχει προφητεία στην Παλαιά Διαθήκη και στην Καινή Διαθήκη για το Μωάμεθ. Οι προφητείες για το Χριστό υπάρχουν στο εβραϊκό κείμενο και όσοι Ιουδαίοι δεν είναι προκατειλημμένοι διαβάζοντας τις προφητείες γίνονται χριστιανοί.
Γιατί οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί να σβήσουν τις προφητείες για το Μωάμεθ, αφού αυτός θα ήταν απεσταλμένος του Θεού και θα βελτίωνε τη θρησκεία τους;Πως οι Ιουδαίοι άφησαν τις προφητείες για το Χριστό και έσβησαν τις προφητείες για το Μωάμεθ; Τι κέρδος θα είχαν;
Αν ήταν όντως προφητευμένος ο Μωάμεθ από το Θεό, ο Θεός δε θα άφηνε να αλλοιωθούν οι αποκαλύψεις Του και να βρίσκονται οι άνθρωποι σε αμφιβολίες για το μεγαλύτερο προφήτη Του, το Μωάμεθ.
 Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ.246-247), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου


http://makkavaios.blogspot.gr/2015/11/blog-post_45.html#more