ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΠΩΛΕΙΟ μία ιστορικής πόλης της Β.Ελλάδος εργάζεται αόκνως και για πολλές δεκαετίες, μία γριούλα απορροφημένη με άφταστη ιερότητα στο καθημερινό καθήκον της να κόβει την μπουγάτσα από ένα μεγάλο ταψί και να μοιράζει τα κομμάτια στους πελάτες.

Ακόμη και η ζωή της λοιπόν  έχει μπουγατσοποιηθεί κάνοντας καθημερινά τις ίδιες ακριβώς κινήσεις μετά ζήλου απαραμίλλου.

 Κάποτε,δεν κρατήθηκα και  από περιέργεια την ρώτησα.

 -Με συγχωρείτε, αλλά στον Παράδεισο δεν υπάρχουν μπουγάτσες να κόβετε.Εκεί λοιπόν όταν, πρώτα ο Θεός, πάτε  πως θα περνάτε την ώρα σας;

Με κοίταξε με περιέργεια σηκώνοντας το βλέμμα της από το αχνιστό ταψί και μου μίλησε με την σιωπή της.Ισως να ρώτησε σιωπηρά:

¨Καλά τρελός είσαι;¨ Επίσης θυμάμαι τα όσα είπε ο κ. Θ. Φορτσάκης Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ  για τους πρόσφατους καταληψίες: 

«Αν κόβαμε νερό, ρεύμα και wifi, οι καταληψίες του ΕΚΠΑ θα έφευγαν»

Και ρωτώ λοιπόν :Θα υπάρχει  wi-fi, στον Παράδεισο;

Και αν όχι, τότε η γενιά μας που υπάρχει και ζει στην εν  wi-fi και γκατζετακίω ζωή , που αυτοφακελωνόμαστε και βαράμε προσοχή στα Facebook  και στα κινητά και επικοινωνούμε πλέον με την ασώματη, άϋλη επικοινωνία, υπερπληροφορημένοι ως παραζαλισμένα κοτόπουλα από χιλιάδες νέα, ερεθίσματα και γεγονότα ,λησμονώντας το ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Πως θα ζήσουμε στον Παράδεισο χωρίς wi-fi ;

  ———————————-

Εκ του πιεστηρίου

   Ο Παράδεισος θα έχει wi-fi, όμως   ασυγκρίτως ανώτερο, αποτελεσματικότερο και γρηγορότερο  δίχως να πληρώνεις πάγιο και σύνδεση.Είναι το wi-fi του σύμπαντος κόσμου που αιώνες πολλούς έχουν οι Άγιοι, μέσα από την Θεία Λειτουργία,  απενεργοποιούν τον τόπο και τον χρόνο μπορώντας να επικοινωνούν όποτε θέλουν και με την γήινη και την  άϋλη φύση, και με Αγγέλους και με ανθρώπους,  και με τον χρόνο και την αιωνιότητα!

     θέλεις να το αποκτήσεις και σύ;

π.Διονύσιος Ταμπάκης – Ναύπλιον

πηγή:ἠλεκτρονικό ταχυδρομεῖο