Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος Ιωβ


Ο Ιώβ ήταν απόγονος του Ησαύ, εγγονού του Αβραάμ, και ζούσε στην Αραβία, 2000 περίπου έτη πριν από την έλευση του Χριστου. Το όνομα του πατέρα του ήταν Ζαρέθ και της μητέρας του Βοσσόρα. Το πλήρες όνομά του ήταν Ιωβάβ. Ο Ιώβ ήταν άνθρωπος ενάρετος, πολύ πλούσιος και θεοσεβής. Όμως στα 79 έτη της ζωής του τον βρήκαν, μέσω του Σατανά και κατά παραχώρησιν Θεού, χαλεποί πειρασμοί οι οποίοι περιγράφονται αναλυτικά στο βιβλίο του «Ιώβ» (της Παλαιάς Διαθήκης).
Ο Ιώβ έχασε, μέσα σε μία μέρα, τα παιδιά του και όλη την τεράστια περιουσία του. Στη συνέχεια επλήγη από μια φρικτή ασθένεια και ολόκληρο το σώμα του, από την κορυφή ως τα νύχια, γέμισε με έλκη λέπρας. Καθόταν επάνω σ’ έναν λόφο κοπριάς έξω από τα τείχη της πόλεως και μ’ ένα όστρακο έξυνε το πύον από τις πληγές του.

Ο Ιώβ δεν γόγγυσε κατά του Θεού, άλλ’ εγκαρτερούσε υπομένοντας όλα τα δεινά του, μέχρι τέλους. Γι’ αυτό ο Θεός αποκατέστησε την υγεία του και του χάρισε πλούτη αμύθητα, περισσότερα απ’ όσα είχε πριν, και του έδωσε επτά γυιούς και τρείς κόρες, δηλαδή όσα παιδιά είχε χάσει. Συνολικά έζησε 248 έτη, πάντοτε δοξάζοντας και υμνώντας τον Θεό. Ο Ιώβ θεωρείται υπόδειγμα αγόγγυστης απαντοχής σε κάθε δοκιμασία πού παραχωρεί ό Θεός να ζήσουμε• και το μαρτύριό του είναι εις τύπον του Πάθους του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΗΝΑΣ  ΜΑΙΟΣ.
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2018/05/blog-post_48.html?m=1