Ο ΙΟΥΛΙΑΝΌΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ.

Ο σταυρός δεν φτάνει να γίνεται μόνο σωστά και με πίστη, αλλά να συνοδεύεται και με έργα μετανοίας. Όταν γίνεται μ’ αυτόν τον τρόπο ενεργεί και εκπέμπει Άκτιστη Χάρη που κατακαίει του Δαίμονες και προστατεύει εμάς… Εάν όμως ο σταυρός γίνεται από χέρια αμαρτωλά και χιλιάδες σταυρούς να κάνει κάποιος, δεν ενεργεί ούτε ένας! Αυτόν τον σταυρό, δεν τον φοβούνται οι δαίμονες…
Ο Ιουλιανός ο Παραβάτης πριν γίνει βασιλιάς της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (βασίλεψε περίπου 2,5 χρόνια), πήγε σε έναν μάγο και ζήτησε την βοήθειά του, προκειμένου να πάρει την βασιλεία.
Ο μάγος τον είπε:
– Θα πας τα μεσάνυχτα στα κοιμητήρια και θα βρεις τον τάφο του τάδε κεκοιμημένου (που είχε κολαστεί). Θα κάνεις εκεί επικλήσεις προς τα πνεύματα – δαιμόνια και όταν έρθουν εκεί πάνω στον τάφο, θα κάνεις την συμφωνία αίματος με αυτά και ό,τι σου πουν, να το εφαρμόσεις. Μετά θα γίνεις αυτό που θέλεις δηλ. βασιλιάς!
Πράγματι ο Ιουλιανός μετέβη τα μεσάνυχτα στον συγκεκριμένο τάφο και μετά τις επικλήσεις, εμφανίστηκαν οι δαίμονες. Ο Ιουλιανός όμως τρομοκρατήθηκε από την μορφή τους και αυθόρμητα έκανε τον σταυρό του και έγιναν άφαντοι!
Την άλλη μέρα πήγε περίλυπος στον μάγο και του είπε:
– Δεν τα κατάφερα… φοβήθηκα έκανα τον σταυρό μου και ο δαίμονες έφυγαν…
– Θα ξαναπάς τα μεσάνυχτα ξανά και ό,τι δεις και ό,τι σου συμβεί, να μην κάνεις τον σταυρό σου, για να γίνει ο διάλογος.
Πήγε ο Ιουλιάνος τα μεσάνυχτα ξανά στον ίδιο τάφο, έκανε τις επικλήσεις, εμφανίστηκαν οι δαίμονες, όμως πάλι φοβήθηκε και έκανε αυθόρμητα το σταυρό του και εκείνοι εξαφανίστηκαν.
Πήγε στον μάγο και του λέει:
– Πάλι έκανα το ίδιο λάθος… έκανα το σταυρό μου!
Τότε του λέει ο μάγος, με την “φώτιση” που πήρε από τον διάβολο:
– Θα πας στο τάδε σπίτι και θα σφάξεις εκείνο το μικρό παιδί και μετά θα πας στον τάφο που σε υπέδειξα.
Και πήγε ο παράφρων Ιουλιανός και έπραξε εκείνη την σφαγή! (Το παιδάκι πήγε ως Μάρτυρας στον Παράδεισο)
Πήγε ο Ιουλιανός στον τάφο, έκανε τις επικλήσεις, ήρθαν οι δαίμονες, φοβήθηκε και έκανε αυθόρμητα τον σταυρό του, όμως οι δαίμονες δεν εξαφανίστηκαν, αλλά άρχισαν να τον κοροΐδεύουν και του είπαν:
– Τώρα όσους σταυρούς και να κάνεις δεν σε φοβόμαστε! Είσαι δικός μας!
Έτσι ο Ιουλιανός με την βοήθεια των δαιμόνων, έγινε λίγο αργότερα βασιλιάς και βασίλεψε 2,5 χρόνια.
Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα
http://apantaortodoxias.blogspot.com/2019/04/blog-post_953.html?m=1