Ο τυφώνας Κατρίνα, όπως φάνηκε από το MERIS Envisat, στα ανοικτά της νότιας Φλόριντα στις 25 Αυγούστου του 2005.Ο τυφώνας Κατρίνα, όπως φάνηκε από το MERIS Envisat, στα ανοικτά της νότιας Φλόριντα στις 25 Αυγούστου του 2005.
Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της γης – ο μεγάλος κοραλλιογενής ύφαλος στην ανατολική ακτής του Queensland, Αυστραλία.

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της γης – ο μεγάλος κοραλλιογενής ύφαλος στην ανατολική ακτής του Queensland, Αυστραλία.

Φαίνονται οι καπνοί από το ηφαίστειο της Αίτνα στην ΣικελίαΦαίνονται οι καπνοί από το ηφαίστειο της Αίτνα στην Σικελία

Ένας μοναδικός σχηματισμός από σύννεφα, νότια του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων, περίπου 95 χλμ. από τη βορειοδυτική ακτή της Αφρικής (δεξιά) στον Ατλαντικό Ωκεανό. Επτά μεγάλα νησιά , και μερικά μικρότερα, αποτελούν τις Κανάριες Νήσους? Τα μεγαλύτερα νησιά είναι: Ελ Ιέρο, Λα Πάλμα, Λα Γκομέρα, Τενερίφη, Γκραν Κανάρια, Λανζαρότε και Φουερτεβεντούρα.Ένας μοναδικός σχηματισμός από σύννεφα, νότια του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων, περίπου 95 χλμ. από τη βορειοδυτική ακτή της Αφρικής (δεξιά) στον Ατλαντικό Ωκεανό. Επτά μεγάλα νησιά , και μερικά μικρότερα, αποτελούν τις Κανάριες Νήσους? Τα μεγαλύτερα νησιά είναι: Ελ Ιέρο, Λα Πάλμα, Λα Γκομέρα, Τενερίφη, Γκραν Κανάρια, Λανζαρότε και Φουερτεβεντούρα.

Το Στενό του Γιβραλτάρ, ανάμεσα στη νότια ακτή της Ισπανίας (επάνω) και στη βόρεια ακτή του Μαρόκου.Το Στενό του Γιβραλτάρ, ανάμεσα στη νότια ακτή της Ισπανίας (επάνω) και στη βόρεια ακτή του Μαρόκου.

Η δυτική Ινδία και το νότιο Πακιστάν, με τον Ινδό ποταμό να περνάει από το Πακιστάν πριν εκβάλει στην Αραβική Θάλασσα.Η δυτική Ινδία και το νότιο Πακιστάν, με τον Ινδό ποταμό να περνάει από το Πακιστάν πριν εκβάλει στην Αραβική Θάλασσα.

Τα στενά του McClure στο καναδικό Αρκτικό Αρχιπέλαγος Τα στενά του McClure στο καναδικό Αρκτικό Αρχιπέλαγος

Τα νησιά Γκαλαπάγκος που βρίσκονται περίπου 1.000 χλμ δυτικά του Εκουαδόρ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Φαίνονται τα πέντε ηφαίστεια.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος που βρίσκονται περίπου 1.000 χλμ δυτικά του Εκουαδόρ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Φαίνονται τα πέντε ηφαίστεια.

Το Δέλτα του Γάγγη είναι το μεγαλύτερο δέλτα στον κόσμο, και βρίσκεται στην περιοχή της Νότιας Ασίας, διασχίζοντας το Μπαγκλαντές και την Ινδία. Το συνολικό του μήκος είναι 2.510 χιλιόμετρα και σχηματίζεται από τη συμβολή των ποταμών Γάγγη, Βραχμαπούτρα και Meghna.Το Δέλτα του Γάγγη είναι το μεγαλύτερο δέλτα στον κόσμο, και βρίσκεται στην περιοχή της Νότιας Ασίας, διασχίζοντας το Μπαγκλαντές και την Ινδία. Το συνολικό του μήκος είναι 2.510 χιλιόμετρα και σχηματίζεται από τη συμβολή των ποταμών Γάγγη, Βραχμαπούτρα και Meghna.

Τα Ιμαλάϊα ΌρηΤα Ιμαλάϊα Όρη

Η χερσόνησο της Καμτσάτκα, στην ανατολική ακτή της Ρωσίας.Η χερσόνησο της Καμτσάτκα, στην ανατολική ακτή της Ρωσίας.

Πριν δέκα χρόνια, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος έστειλε στο διάστημα τον δορυφόρο Envisat. Από αυτόν τον δορυφόρο έχουμε λάβει  κάποιες από τις πιο όμορφες εικόνες του πλανήτη μας από το διάστημα.

Ο Envisat έχει γυρίσει την γη περισσότερες από 50.000 φορές και ήδη λειτουργεί διπλάσιο χρόνο από τον αναμενόμενο. Είναι εξοπλισμένος με όργανα που  χρησιμοποιούν ραντάρ για να “βλέπουν” μέσα από τα σύννεφα, να αντιλαμβάνονται το χρώμα των ωκεανών και την χερσαία κάλυψη, να παρακολουθούν το όζον και τους ρύπους της ατμόσφαιρας,  καθώς να να μετρούν την  θερμική υπέρυθρη ακτινοβολία..

Πηγή: antikleidi.com

Αρχική σελίδα