Όταν συμβαίνει ένα θαύμα μην παθαίνετε σύγχυση, άλλα να χαίρεστε!

Προφανώς ο καλός Θεός έβαλε εδώ το χέρι Του είτε για να ανταμείψει, είτε για να παραδειγματίσει, είτε γιά να αναπτερώσει τούς πιστούς Του, η, γιά να οδηγήσει και επιστρέφει αμαρτωλούς στην οδό της σωτηρίας.

Οι άνθρωποι συχνά παρομοιάζουν αυτόν τον κόσμο, πού ζούμε, με τραίνο. Όταν βλέπετε ένα μηχανοκίνητο τραίνο ή άλλη ατμομηχανή, γνωρίζετε ότι εκεί μέσα υπάρχει ένας μηχανοδηγός. Αυτό δεν σάς εκπλήσσει, έτσι δεν είναι;

Εάν δηλαδή ό μηχανοδηγός βγάλει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο του βαγονιού, ή κάνει σινιάλα με το χέρι του ή με ένα μαντήλι, ή πετάξει έξω μια επιστολή και εσείς τον δείτε, γνωρίζετε ότι αυτό δεν παρεμβαίνει καθόλου στη λειτουργία και κίνηση τού τραίνου, ούτε το βλάπτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Γιατί λοιπόν, οι άπιστοι λένε πώς ο Θεός με τα θαύματά Του παρεμβαίνει στις κινήσεις των επίγειων μηχανών; Διότι είναι άφρονες!

Οι πιστοί σκιρτούν και αγάλλονται με τα σημεία και τα θαύματα τού Θεού!

Ένα παιδί φοβάται με τον θόρυβο τού τραίνου, αλλά όμως χαίρεται αμέσως, μόλις δει έναν άνθρωπο πού τού μοιάζει να ξεπροβάλλει μέσα απ’ αυτό. ’Ώ, πόσο ευφραίνεται η καρδιά όλων μας όταν απροσδόκητα, μέσα από αυτό το βουβό σύμπαν πού τρέχει ολοταχώς γύρω μας, εμφανίζεται κάποιος πού μοιάζει μ’ εμάς και αυτός ο κάποιος είναι ένας πού μας αναγνωρίζει και μας αγαπά! Όποτε συμβαίνει ένα θαύμα, να ξέρετε ότι στην πραγματικότητα Εκείνος πού  μοιάζει μ’ εμάς, μάς χαιρετά και μάς λέει: «Μη φοβάστε, είμαι Εγώ πίσω απ’ όλα αυτά».

Ο όσιος Βασίλειος ο Νέος έκανε πάμπολλα θαύματα. Διά της προσευχής του θεράπευε τούς ασθενείς και «διάβαζε», σαν ανοιχτό βιβλίο, την πορεία ζωής των ανθρώπων. Πάλιν και πολλάκις ο Θεός, διά των εκλεκτών ουρανίων πρεσβευτών Του, φανερώνει στους ανθρώπους την αγάπη Του, προκειμένου να εδραιώσει τούς πιστούς και να καταισχύνει τούς άπιστους, επαναφέροντας τους στην Πίστη.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΑΡΤΙΟΣ

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2018/03/blog-post_599.html?m=1