Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) : «Ο μολυσμένος αέρας που αναπνέουμε, χαρακτηρίζεται πλέον καρκινογόνος»!!

Σύμφωνα με το Athens Macedonian News Agency και τους Los Angeles Times (17/10/2013), o αέρας που αναπνέουμε είναι μολυσμένος από ουσίες που προκαλούν καρκίνο και πρέπει πλέον να χαρακτηρισθεί καρκινογόγος για τους ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο.

Η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) επικαλέσθηκε δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι, το 2010, 223.000 θάνατοι σε όλο τον κόσμο από καρκίνο του πνεύμονα ήταν αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης πειστικά στοιχεία πως η εν λόγω ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.
Η ρύπανση της ατμόσφαιρας, που προκαλείται κυρίως από τις μεταφορές, την παραγωγή ενέργειας, τις βιομηχανικές ή αγροτικές εκπομπές και την οικιακή θέρμανση και μαγειρική, είναι ήδη γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός ευρέως φάσματος ασθενειών που περιλαμβάνει αναπνευστικές και καρδιακές νόσους.
Η έρευνα δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια τα επίπεδα της έκθεσης έχουν αυξηθεί σημαντικά σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλους πληθυσμούς που εκβιομηχανίζονται με γρήγορους ρυθμούς, όπως η Κίνα. 

http://anavaseis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_640.html