σ.σ. Πριν λίγους μήνες το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σε άρθρο του με τίτλο «Η επιχείρηση έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στον εμβολιασμό του κόσμου», συνιστούσε την ενημέρωση και παρότρυνση των εργαζομένων από τους εργοδότες τους να εμβολιασθούν. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αν και προφανώς επιθυμεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και έχει προβεί στις ανάλογες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση, στο άρθρο χρησιμοποίησε ήπιες εκφράσεις για να μην προκαλέσει ευθέως την οργή και την δυσπιστία του κόσμου. Ο πολύς Μητροπολίτης Ηλείας ξεπέρασε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και προέβη στην βάναυση αυταρχική ενέργεια να απολύσει δύο εργαζομένους σε Γηροκομείο της Μητροπόλεώς του επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο !!
Αυτό που δεν έχει ακόμη τολμήσει να κάνει λαϊκός εργοδότης, το έκανε Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανοίγοντας τον δρόμο για την περιθωριοποίηση και οικονομική εξόντωση των ανθρώπων που δεν θέλουν να εμβολιασθούν. Τελικά, το να είσαι ρασοφόρος και να μην θέλεις να αντιμετωπίσεις πνευματικά τις δυσκολίες σε καθιστά τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο. Διότι θα πουλήσεις με το τσουβάλι δήθεν πνεύμα για να πάρεις των άλλων το αίμα. Ενώ οι πνευματικοί άνθρωποι δίνουν το δικό τους αίμα για να πάρουν πνεύμα.
Έχουνε διανοηθεί τι κακό προκαλούν όλοι αυτοί στην Εκκλησία; Έχουνε διανοηθεί τί τους περιμένει;

Μήπως θα πρέπει να φάει μία μηνυσάρα ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης για να στανιάρει; Διότι πολύ μας έχει κουράσει τελευταία με τα κατορθώματά του. Δεν προστατεύονται οι εργαζόμενοι από το Νόμο; Υπέγραψαν κατά την πρόσληψή τους ότι θα πρέπει να κάνουν εμβόλιο, τούμπες και ακροβατικά στο τσιφλίκι του Μητροπολίτη Ηλείας; Αυτό εδώ ο Μητροπολίτης το γνωρίζει; «Φάουτσι: ο πρωταρχικός στόχος του εμβολίου είναι η πρόληψη των συμπτωμάτων, όχι η αποτροπή της μετάδοσης του ιού.» Κατάλαβε ότι η δικαιολογία «να προστατεύσει την υγεία των ηλικιωμένων» είναι αστεία;
 
Νισάφι πια. Βάλτε ένα φρένο σ’ αυτήν την ηλιθιότητα και την κατρακύλα.
 
***
Απολύθηκαν δύο εργαζόμενοι σε γηροκομείο της Ι.Μ. Ηλείας επειδή δεν εμβολιάστηκαν
 
Με στόχο να προστατεύσει την υγεία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο της Ι. Μ. Ηλείας στη Γαστούνη, καθώς και των εργαζομένων στο ίδρυμα, ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός απέλυσε δύο εργαζόμενους που αρνήθηκαν πεισματικά και δίχως λόγο να εμβολιαστούν.
Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εφημ. «Πατρίς». Ο ιεράρχης γνωρίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστατεύει.
Εμβολιάστηκε ο κ. Γερμανός
Άλλωστε το έχει αποδείξει με την στάση του από την πρώτη στιγμή που ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του στην Ηλεία.
Ο μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου στο Νοσοκομείο του Πύργου.
Ο ίδιος δήλωσε: «Πήγα από τους πρώτους με ραντεβού στο Νοσοκομείο του Πύργου χωρίς τυμπανοκρουσίες και εμβολιάστηκα.
Είμαι 89 ετών και έχω κάνει και τις δύο δόσεις. Πρέπει να επαινέσω τον διοικητή του Νοσοκομείου γιατί στον Πύργο υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί άψογα».

-https://www.youtube.com/watch?v=-UbiFm2gRXM

https://tasthyras.wordpress.com/2021/03/04/ο-μητροπολίτης-ηλείας-ξεπέρασε-ακόμη/